fbpx
Сьогодні
18:03 04 Сер 2023

Уряд вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

«Передбачено надання права на забезпечення повноцінним триразовим харчуванням осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту (окрім державних пожежно-рятувальних підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, що здійснюють охорону від пожеж на підставі договорів), які виконують службові обовʼязки вахтовим методом у зоні відчуження і зоні безумовного (обовʼязкового) відселення та в умовах виливу на організм іонізуючого випромінювання, враховуючи, що вахтовий метод проходження служби унеможливлює щоденне повернення особового складу до місця постійного проживання», – написав Мельничук у Telegram.

Як раніше повідомляла Рубрика, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд продовжує змінювати підходи щодо закупівлі оборонної продукції. Придбання продуктів харчування для українських військових стане прозорим.

У червні міністерство оборони почало укладати перші договори на постачання харчових продуктів для Збройних Сил України за новою процедурою.

Довідка

Інформацію про те, що Міністерство оборони закуповує продукти для військових за цінами, значно вищими, ніж у роздрібних мережах Києва, 21 січня оприлюднило видання Дзеркало тижня із посиланням на угоду оборонного відомства про закупівлю продуктів.

Кабмін на засіданні 24 січня ухвалив кадрове рішення звільнити заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова.

Також було звільнено з посади директора департаменту закупівель при Міністерстві оборони України Богдана Хмельницького, якого пов'язують зі скандалом щодо продуктів для ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: