fbpx
Сьогодні
19:00 11 Бер 2024

"Державний оператор тилу" уклав договори на постачання харчування для ЗСУ

"Державний оператор тилу" уклав договори на постачання харчування для ЗСУ за результатами першого раунду збору комерційних пропозицій.  

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

Згідно з умовами договорів, постачання здійснюватиметься в 12 областей: 

  • Волинська, Рівненська, Житомирська, Вінницька,
  • Хмельницька,  Київська, Чернігівська,  Черкаська,
  • Миколаївська, Херсонська, Одеська, Кіровоградська.

Договори були укладені в межах чинного законодавства без використання електронної системи із компаніями-виробниками харчової продукції. Середня ціна за комплект склала 109,35 гривень за одиницю. Звіт про укладені договори включно із назвами компаній будуть опубліковані в системі Prozorro до кінця тижня.  

Сьогодні «Державний оператор тилу» оголосив другий раунд збору комерційних пропозицій на постачання в сектори, які не увійшли в перелік минулого тижня, або щодо яких не було визначено переможців.

Дата і час подання пропозицій: 12.03.2024 до 18:00.

ДП «Державний оператор тилу» – це нова структура, на яку Міністерство оборони поклало функцію закупівлі нелетальних потреб ЗСУ. Раніше правила закупівель, власне закупівлі та контроль закупівельного процесу і якості були зосереджені безпосередньо в одному департаменті Міноборони. Це створювало корупційні ризики. Нова команда Міністерства оборони на чолі з Рустемом Умєровим після низки перевірок ухвалила рішення розформувати згаданий департамент, а його функції розділити між різними структурами. 

«Наша мета – створити прозорі та ефективні механізми закупівель, які гарантуватимуть якісне та неперервне харчування наших військових», – наголосив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, раніше Міноборони та ДОТ презентували роздрібним мережам нову архітектуру закупівель продуктів харчування та запросили брати участь у відповідних тендерах ДОТ.

Забезпечення ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

У 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, їжею, пально-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками та тактичним спорядженням займатиметься новостворене підприємство Міноборони – Державний оператор тилу. Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу.

Також відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Міністерство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії. Підприємці готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами.

Працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

Наразі підприємство готується до перших закупівель за напрямом харчування. З грудня 2023 року закупівлями продуктів для армії займатиметься агентство "Державний оператор тилу".

"Державний оператор тилу"‎ (ДОТ) оголосив у системі Prozorro перші процедури на закупівлю харчування для ЗСУ за новою моделлю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: