fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:50 02 Кві 2024

Рішення для відбудови: у Львові відновив роботу дитсадок, який зазнав руйнувань під час ракетної атаки рф

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

Дитячий садок "Казка" у Львові відновив роботу. Він влітку зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару. На відбудову з міського бюджету виділили 12,3 млн грн.

Про це повідомила Львівська міська рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

На даний час в Україні більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 повністю зруйновані.

Зокрема, 15 серпня 2023 року внаслідок російського ракетного удару у Львові було суттєво пошкоджено будівлю дошкільного закладу (ясла-садок) "Казка", його внутрішні приміщення, дах будівлі, територію та господарські споруди.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

"Цей садочок в нас найбільше постраждав внаслідок ворожого обстрілу. Ракета влучила в 15 метрах від будівлі садка, тому тут були вибиті всі вікна, всі двері, дуже постраждала покрівля, тому нам потрібно було капітально відремонтувати будівлю", – розповів начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

Яке рішення?

Від 1 квітня дитячий садок "Казка"відновив роботу. На відбудову з міського бюджету виділили 12,3 млн грн.

"Найбільше часу пішло на відновлення перекриття, адже воно почало просідати не одразу. Був великий проєкт, тому роботи тривали від серпня і дотепер", – зазначає Андрій Закалюк.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

Як це працює?

Впродовж перших тижнів комунальні служби розчищали територію і будівлю навчального закладу від наслідків ракетного удару та оцінювали масштаби руйнувань, щоб скласти план відновлення садка.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

У вересні за рахунок коштів благодійної організації GEM (Global Empowerment Mission) у всій будівлі садка замінили 57 вікон і більше 20 зовнішніх та внутрішніх дверей.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

До кінця 2023 року провели повністю всі підготовчі роботи, зокрема:

  • демонтаж пошкоджених стін,
  • заливання стяжок,
  • підготовчі роботи для відновлення покрівлі.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

А впродовж січня-березня цього року – відновлювальні роботи.

На сьогодні садок повністю відремонтували і він відновив свою роботу. У дошкільному закладі "Казка" працюють всі 6 груп, тож його можуть відвідувати 140 дітей, як це й було раніше.

"Одна з груп на третьому поверсі постраждала найсильніше: окрім вибитих дверей і вікон, знищених перегородок між кімнатами, тут були найбільші тріщини в перекритті. Станом на сьогодні все відновлено, відремонтовано, закуплені нові меблі. Сьогодні у стіни своєї "Казки" повернулися наші дітки, які після ракетного удару відвідували інші дошкільні навчальні заклади в районі", – сказала директорка дитсадка "Казка" Ірина Кирда.

Наразі ще тривають роботи з відновлення прогулянкового ігрового майданчика, оскільки роботи ускладнені погодними умовами, а також тим, що на місці вирви після ракетного удару постійно осідає ґрунт.

Нагадаємо в Ірпені, що на Київщині відкрили відновлений дитсадок "Рута", який був зруйнований через росіян. Литва взяла на себе усі витрати на його відбудову.

Також у Київській області в селі Шибене розпочав роботу відновлений дитячий садочок-школа "Світлий".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: