fbpx
Сьогодні
Фото 12:08 11 Вер 2023

Рішення для відбудови: на Київщині запрацював відновлений дитячий садочок-школа 

English version here

У Київській області в селі Шибене розпочав роботу відновлений дитячий садочок-школа "Світлий".

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

У селі Шибене Бородянського ОТГ Київської області існувала проблема відсутності сучасного дитячого садочка. Раніше цей садок розміщувався в маленькій сільській хаті, яка була пошкоджена окупантами під час війни. Ця ситуація створювала несприятливі умови для дітей та батьків, які бажали надати своїм дітям якісну освіту та педагогічний догляд.

Яке рішення?

Рішенням цієї проблеми стала реконструкція садочка, яку розпочав благодійний фонд Світлани Легкої "Світлий". Цю ініціативу активно підтримали:

  • громадська діячка Ніка Білоцерківська,
  • українська співачка Оля Полякова,
  • захисник "Азовсталі" Михайло Діанов,
  • волонтери,
  • меценати,
  • численні донори з України та за кордоном.

Разом вони відбудували та адаптували садочок до сучасних освітніх стандартів, обладнали його сучасною технікою, меблями, а також відбудували нову шкільну їдальню.

Як це працює?

Після успішної реконструкції садочка, яка обійшлася у 1 млн 200 тис. гривень, дитячий заклад став доступним для дітей і їх батьків у селі Шибене.

Відкриття садочка "Світлий" відбулося урочисто та зі святковим настроєм, включаючи виступи вихованців садочка, чарівне шоу ростових ляльок, захопливий перфоманс мильних бульбашок, анімаційну програму та спілкування зі спеціальними гостями, серед яких були відомі особистості, такі як:

  • Оля Полякова,
  • Михайло Діанов,
  • Анна Заклецька.

Таким чином, село отримало не лише сучасний дитячий садок, а й символ об'єднання, віри та надії української громади, який став результатом спільних зусиль та волі до життя.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, як підлітки в селі на Чернігівщині створили особливий простір для себе. Активна молодь із закинутої бібліотеки, яку перетворили на склад, зробили простір для підлітків та дітей. 

Також ми повідомляли, що 24 серпня, в Ірпені, що на Київщині відкрили відновлений дитсадок "Рута", який був зруйнований через росіян. Литва взяла на себе усі витрати на його відбудову.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: