fbpx
Сьогодні
13:59 02 Кві 2024

Україна атакує НПЗ росії БпЛА зі штучним інтелектом, - CNN

English version here

Фото: Арміяінформ

Безпілотні літальні апарати, якими Україна атакує російські нафтопереробні заводи, оснащені штучним інтелектом, яке забезпечує точність ударів.

Про це пише CNN, покликаючись на власні джерела, передає Рубрика.

Там зазначають, що українські дрони оснащені бортовими комп'ютерами із супутниковими даними та даними про місцевість.

Джерело CNN зазначає, що польоти заздалегідь визначають з українськими союзниками, і безпілотники дотримуються плану польоту, "щоб вони могли вражати цілі з точністю до метра".

"У них є така штука, яка називається "машинним зором", що є різновидом штучного інтелекту. По суті, ви берете модель, поміщаєте її на чіп і навчаєте цю модель визначати географію і ціль, до якої вона прямує", — розповів аналітик Королівського інституту об'єднаних служб у Великій Британії Ноа Сільвія.

Експерти, з якими спілкувалися журналісти CNN, зазначають, що Україна завдає ударів саме по перегінних установках, що відповідають за перероблення нафти. Це допомагає Києву завдавати росії більшої шкоди, ніж просто випадкові удари по НПЗ, зазначають у виданні.

Нагадаємо, 2 квітня дрони атакували нафтопереробний комплекс "ТАНЕКО" у Нижньокамську, що в Республіці Татарстан. Як повідомило джерело hromadske, це була спільна операція Служби безпеки України та Головного управління розвідки.

Що відомо про атаки на нафтобази та нафтозаводи в росії останнього часу

Так вранці 16 березня у Самарській області російської федерації ударні безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства: дрони завдали удару по нафтопереробному заводі у Сизрані та Новокуйбишівському НПЗ.

А в ніч на 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області рф, що займається переробкою нафти. Це була операція ГУР МО.

Нагадаємо, що у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Нагадаємо, в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Також 6 березня внаслідок атаки безпілотників у Воронезькій області російської федерації пролунали вибухи. Також ударні дрони вдарили по склад паливно-мастильних матеріалів у Курській області.

Окрім того, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Варто додати, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: