fbpx
Сьогодні
18:59 01 Кві 2024

Тест на нормальність: платформа Rozmova та Chat GPT розробили стрес-тест, який визначає, наскільки "нормальною" є людина

Українська платформа з пошуку психотерапевтів Rozmova опублікувала швидкий тест, який допомагатиме українцям звернути увагу на рівень стресу та потребу у підтримці. Тест на 70% автоматизовано за допомогою ШІ.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

За понад два роки повномасштабної війни, стрес став чимось фоновим для українців. Через це велика кількість людей приділять мало уваги темі mental health:

  • рідко та неякісно відпочивають,
  • занурюються у роботу на 101%,
  • не звертають уваги на тривожні сигнали організму.

Так само немає розуміння, що рівень стресу — один з найважливіших факторів загального добробуту.

Яке рішення?

Фахівці платформи Rozmova вирішили зануритися у тему "нормальності" та показати взаємозв'язок між стресом, емоційною стабільністю та добробутом загалом.

Для цього команда звернулася до ШІ. Для початку, аби зрозуміти, наскільки Chat GPT розділяє етичні цінності стосовно поняття "нормальність".

На думку AI бути нормальним — це вміти правильно реагувати на стрес. Команді сподобалась відповідь, тож попросили штучний інтелект розробити короткий опитувальник, який визначатиме той самий рівень нормальності.

Як це працює?

Тест займає до 5 хвилин. Пройти його можна на платформі за посиланням.

Опитувальник автоматизовано на 70%, тобто оцінюванням займається саме штучний інтелект. На думку Chat GPT, фактор стресу відіграє ключову роль у визначенні "нормальності".

Проходження тесту допомагає підсвітити, у якому стані перебуває людина і чи потрібна їй зараз допомога та підтримка.

Раніше Рубрика повідомляла, що кожний третій українець відчуває втому та тривогу, але ми все ще не готові говорити про свої ментальні проблеми.

Нагадаємо, сімейні лікарі надаватимуть первинну психологічну допомогу.

Також повідомлялось, що лише 2-4% батьків, учителів та представництва адміністрації закладів освіти вважають, що учні мають скоріше тривожний чи дуже тривожний стан, однак серед самих учнів та учениць цей показник сягнув 12%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: