fbpx
Сьогодні
13:58 30 Бер 2024

Уже встановили 10 тисяч бетонних пірамід: на Київщині продовжують посилювати оборону

English version here

Фото: Телеграм / Київська обласна військова адміністрація

Київська область активно продовжує нарощувати роботи з облаштування фортифікаційних споруд, встановивши вже майже 10 тисяч бетонних пірамід.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Київської обласної військової адміністрації.

Як зазначили в ОВА, захист кордонів сьогодні є однією з головних цілей політики безпеки.

Фортифікації передбачають:

  • розгалужену систему траншей, бліндажів та інших видів укриттів;
  • встановлення загороджувальних рубежів. Мова йде про "зуби дракона", протитанкові рови й не тільки.

У військовій адміністрації зазначають, що вже було встановлено майже 10 тисяч бетонних пірамід. Також облаштовано протитанкові рови.

"Будівництво фортифікацій під постійним контролем. Цього тижня провели засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" за участі представників всіх правоохоронних органів, військових та підрядників, які залучені до цього процесу. До всіх вимога єдина: якість, дотримання термінів та ефективне використання коштів", – розповів голова ОВА Руслан Кравченко.

Що відомо про зведення фортифікаційних споруд

Нашим оборонцям, на тлі нестачі артилерійських боєприпасів, потрібно мати добре облаштовані фортифікаційні споруди, адже на сьогодні українська армія перейшла до оборони практично на всіх ділянках фронту.

Для забезпечення темпів побудови нових оборонних рубежів цього місяця Кабінет Міністрів виділив 788,8 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету. На ці кошти закуплять автомобілі та інженерну техніку.

Нагадаємо, що на правому березі деокупованої частини Херсонської області оборонні фортифікаційні споруди облаштовані так, що у російських загарбників немає можливості навіть наблизитися до них.

Своєю чергою, Міністерство оборони України опублікувало низку світлин, на яких видно як відбувається зведення фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку та в Сумській області.

До того ж на Запоріжжі підрядники в комунікації із військовими будують надсучасні укриття для особового складу, які зможуть захисти від артилерійських обстрілів та навіть від FPV-дронів.

Окрім того, раніше українські військові вже показували процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з російською федерацією.

Також повідомлялось, що на кількох ділянках фронту Сили оборони України почали прискорено зводити оборонні позиції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: