fbpx
Сьогодні
17:59 13 Лют 2024

На зведення фортифікації Уряд уже виділив цього року 20 млрд грн, – Шмигаль

English version here

Фото: Урядовий портал

Будівництво міцних захисних рубежів — одна з головних цілей оборонної політики. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 13 лютого.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

«Від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету Уряд виділив 20 млрд грн на фортифікації. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн», — зазначив Денис Шмигаль.

Він зауважив, що рубежі зводяться за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, за кошти місцевих бюджетів, за рахунок військового ПДФО та за благодійні кошти на спецрахунку НБУ.

За його словами, замовниками робіт тепер є не лише регіони, але й Міністерство оборони, Державна спеціальна служба транспорту і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Як повідомив Прем'єр-міністр, із загальної суми з резервного фонду майже 3 млрд грн спрямовано Міністерству оборони та Держспецтранспорту.

Ще понад 16 млрд грн було виділено обласним адміністраціям. Зокрема, для будівництва фортифікаційних споруд у

  • Харківській області — 3,9 млрд грн,
  • для Запорізької області — 1,3 млрд грн,
  • для Донецької області — 1,2 млрд грн,
  • для Херсонської області — понад 1,2 млрд грн.

Раніше Рубрика повідомляла, що ключове завдання цього року — посилення обороноздатності. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Під час засідання Уряду 12 січня були ухвалені рішення в цьому напрямку. Зокрема, виділено з резервного фонду додаткові майже 2,5 млрд грн для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, для забезпечення темпів побудови нових оборонних рубежів цього місяця Кабінет Міністрів виділив 788,8 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету. На ці кошти закуплять автомобілі та інженерну техніку.

Окрім того, ДП "Ліси України" збільшили постачання матеріалу Збройним силам для будівництва фортифікаційних споруд.

Українські оборонці показали зведення фортифікаційних споруд на Чернігівщині.

Також Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Міністерством оборони Постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи і послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Крім того, на будівництво фортифікаційних споруд в одному з регіонів країни, де тривають активні бойові дії, Кабінет Міністрів виділив додатково понад 31,7 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: