fbpx
Сьогодні
19:22 07 Бер 2024

Окупанти не зможуть наблизитися: Гуменюк розповіла про укріплення на правобережній Херсонщині

Фото: Міністерство оборони України

На правому березі деокупованої частини Херсонської області оборонні фортифікаційні споруди облаштовані так, що у російських загарбників немає можливості навіть наблизитися до них.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у коментарі проєкту Радіо Свобода "Новини Приазовʼя".

"Розуміння є, що основна лінія бойового зіткнення в наших географічних умовах – це річка Дніпро. Тому, дійсно, для нас надважливо, щоб ворог не міг перебратися, висадитися і навіть підійти до правого берега. По-перше, він ландшафтно вищий за лівий берег.

Це вже перша складність, яку ворогу подолати фактично неможливо. Тому, що розташування наших гармат на вищому рівні встановлює вогневий контроль над водою на момент підходу до берега", – розповіла представниця пресцентру.

Гуменюк зазначила, що українські оборонні споруди облаштовані з урахуванням усіх змін ландшафту після руйнації греблі Каховської ГЕС.

Як зазначила речниця, саме тому ворог превентивно працює, зокрема, безпілотниками, артилерією з лівого берега. Тобто теж робить акцент на оборонні споруди та їхнє нищення контрбатарейним способом.

"Проте облаштування оборонних споруд, те, що зараз стало хвилею чергової російської пропаганди, зокрема, в Херсонській, Миколаївській, Одеській областях, ми не робимо це з нуля, укріплюємо те, що було заготовлено, вдосконалюємо те, що було на момент повномасштабного вторгнення, можливо, недороблено, тому що робилися вже в потужних бойових умовах", підкреслила Гуменюк.

Своєю чергою, Міністерство оборони України опублікувало низку світлин, на яких видно як відбувається зведення фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку та в Сумській області.

"Опорні пункти будують, аби захистити бійців на позиціях і зробити евакуацію та переміщення безпечнішими. Бійниці облаштовують бронекапсулами", наголосили у відомстві.

Що відомо про зведення фортифікаційних споруд

Останні місяці російська армія активізувалася на майже всіх напрямках фронту, а подекуди намагається штурмувати наші позиції та наступати. Особливо запекло рф намагається на Донеччині просунутися далі від Авдіївки, а на Бахмутському  – повернути втрачені позиції.

Нашим оборонцям, на тлі нестачі артилерійських боєприпасів, потрібно мати добре облаштовані фортифікаційні споруди, адже на сьогодні українська армія перейшла до оборони практично на всіх ділянках фронту.

Ще восени минулого року Міністерство цифрової трансформації та Міністерство оборони створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Для забезпечення темпів побудови нових оборонних рубежів цього місяця Кабінет Міністрів виділив 788,8 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету. На ці кошти закуплять автомобілі та інженерну техніку.

Окрім того, ДП "Ліси України" збільшили постачання матеріалу Збройним силам для будівництва фортифікаційних споруд.

Раніше українські військові вже показували процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з російською федерацією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: