fbpx
Сьогодні
16:48 23 Бер 2024

путін заявив, що терористам "було підготовлено вікно" в Україну. У ГУР відреагували

AP Photo / Alexander Zemlianichenko

російський диктатор володимир путін заявив, заявив, що українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти підозрюваних стрільців, які напередодні відкрили вогонь у підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол».

Про це путін заявив у зверненні до росіян 23 березня, пише Рубрика.

За його словами, всі четверо безпосередніх виконавців теракту, які стріляли й убивали людей, «знайдені та затримані».

«Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлене вікно для переходу державного кордону», — заявив путін.

Глава рф стверджує, що російські силовики намагаються з'ясувати, хто забезпечив стрільців транспортом, намічав шляхи відходу, готував схрони зі зброєю та боєприпасами.

Також путін заявив, що нападники діяли як нацисти, "задумали влаштувати показову страту, криваву акцію залякування". Він додав, що росія "встановить та покарає кожного, хто стоїть за терористами".

Водночас представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що версія путіна "не витримує жодної критики".

"Для цього не треба бути експертом з питань безпеки. Понад два роки триває повномасштабна війна, прикордонні території насичені ворожими військами, спецагентами, представниками спецслужб, силовиками", — сказав Юсов.

Він додав, що ймовірно, що надалі з боку росії буде "нагнітання істерії, закручування гайок і ліквідація навіть формальних залишків громадянських прав і свобод".

Що відомо про стрілянину в "Крокус Сіті Хол" у Красногорську

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" 22 березня 2024 року сталася стрілянина. У будівлі пожежа, завалився дах.

Російські медіа пишуть, що у партер "Крокус Сіті Холу" увірвалося щонайменше троє людей в камуфляжі та відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Почалася евакуація людей. Свідки розповіли, що частину людей евакуювали прямо з даху "Крокус Сіті Холу".

У момент стрілянини в залі могли перебувати 6200 глядачів, повідомляє The Bell. Саме стільки людей вміщує концертний зал. За даними сайту RedKassa, усі квитки на концерт було продано.

У ГУР Міноборони України заявили, що стрілянина у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Красногорську Московської області є свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою президента рф путіна.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас спецслужби рф виключили версію про причетність України чи ІДІЛ до теракту. Російський Telegram-канал Baza повідомив, що підозрюваними у нападі на "Крокус Сіті Холл" є четверо громадян Таджикистану. Міністерство закордонних справ Таджикистану назвало фейковою інформацію про те, що у стрілянині в підмосковному "Крокус Сіті Холі" підозрюють громадян країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: