fbpx
Сьогодні
08:58 26 Бер 2024

Звинувачення України у теракті загрожує внутрішній безпеці рф: ISW прокоментував атаку на "Крокус"

Фото: AP

Проведення атаки "Ісламською державою Хорасан" 22 березня на підмосковний "Крокус Сіті Холл" свідчить про помітний провал російської розвідки та правоохоронних органів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські військові аналітики, наявні докази з відкритих джерел не передбачають жодної складнішої теорії змови всередині або проти росії.

А те, що кремлівські чиновники й російські ультранаціоналісти звинувачують Україну в атаці, яку скоїла "Ісламська держава", може дорого коштувати внутрішній безпеці росії та життю цивільного населення.

ISW вважає, що Кремль та його ультранаціоналістичні рупори, очевидно, ігнорують явну загрозу, яку становлять операції ІД та ІДІЛ на території росії, щоб натомість віддати пріоритет інформаційному впливу неправдивих звинувачень України в причетності.

Кремль вирішив, що інформаційна цінність звинувачення України в атаці "Крокуса" вартує будь-яких ризиків для внутрішньої безпеки та жертв серед цивільного населення, яких росія може зазнати через неспроможність адекватно протистояти радикальній загрозі ісламістів в межах своїх кордонів.

Ключові висновки ISW за 25 березня:

  • Атака "Ісламської держави Хорасан" 22 березня на московський "Крокус Сіті Холл" є помітним провалом російської розвідки та правоохоронних органів, і пояснення наявних на сьогодні доказів з відкритих джерел не потребує жодної ширшої та складнішої теорії змови всередині або проти російської держави.
  • Міністерство оборони (МО) росії підтвердило, що генерал-лейтенант Еседулла Абачев став заступником командувача Ленінградського військового округу (ЛВО), оскільки російські військові продовжують формальне розформування Західного військового округу (ЗВО) і відтворення ЛВО та Московського військового округу (МВО).
  • Українські офіційні особи заявили, що український удар по окупованому Севастополю, Крим, в ніч на 23 березня був спрямований проти більшої кількості кораблів Чорноморського флоту (ЧФ) і завдав більшої шкоди, ніж повідомлялося спочатку.
  • Кремль продовжує спиратися на давно спростовані наративи в рамках своїх ширших інформаційних операцій, спрямованих на дискредитацію та підрив підтримки України з боку Заходу.
  • 25 березня, російські війська здійснили підтверджене просування поблизу Авдіївки.

Що відомо про стрілянину в "Крокус Сіті Хол" у Красногорську

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" 22 березня 2024 року сталася стрілянина. У будівлі пожежа, завалився дах.

У момент стрілянини в залі могли перебувати 6200 глядачів, повідомляє The Bell. Саме стільки людей вміщує концертний зал. За даними сайту RedKassa, усі квитки на концерт було продано.

У ГУР Міноборони України заявили, що стрілянина у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Красногорську Московської області є свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою президента РФ Путіна.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас спецслужби рф виключили версію про причетність України чи ІДІЛ до теракту. Російський Telegram-канал Baza повідомив, що підозрюваними у нападі на "Крокус Сіті Холл" є четверо громадян Таджикистану.

Російський диктатор володимир путін заявив, заявив, що українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти підозрюваних стрільців, які напередодні відкрили вогонь у підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол».

Станом на 24 березня кількість загиблих унаслідок теракту в "Крокус Сіті Холі" в Підмосков'ї зросла до 137, із них троє дітей, постраждало 180 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: