fbpx
Сьогодні
09:30 19 Бер 2024

В ISW вважають, що путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні

Фото: ЕРА

Диктатор країни-агресорки росії володимир путін намагатиметься "рекордну перемогу" на президентських "виборах" використати як передумову для затяжної війни в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, путін намагається використати заявлені рекордні показники явки виборців і підтримки своєї кандидатури для створення інформаційних передумов для затяжної війни в Україні.

Путін і високопоставлені російські чиновники стверджували, що рекордна явка виборців і висока громадська підтримка путіна продемонстрували єдність росії й довіру до російського лідера.

Російська ЦВК заявила 18 березня, що путін переміг на президентських виборах, набравши 87,28% голосів.

Своєю чергою, голова ЦВК росії Елла Памфілова заявила, що явка виборців на виборах в росії була рекордною і склала 77,44%.

ЦВК рф нагадала, що явка виборців на президентських виборах 2018 року в росії склала 67,47%, а путін переміг з 76,67% голосів.

Окрім того, комісія заявила, що путін отримав від 88,12 до 95,23 відсотка голосів в окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та Криму.

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), що російські окупаційні чиновники, ймовірно, сфальсифікували рекордно високу підтримку путіна в окупованій Україні. А також, ймовірно, примушували українських громадян брати участь у "виборах", які за своєю суттю були примусовими з огляду на велику кількість російських військ, що діють в окупованій Україні.

Також фахівці додають, що путін, ймовірно, продовжує зусилля зі створення інформаційних умов для виправдання тривалої окупації територій України під виглядом "захисту" цивільного населення, яке перебуває в небезпеці лише через російське вторгнення.

Ключові висновки ISW за 18 березня

  • Путін незаконно анексував окупований Крим 10 років тому, створивши умови для повного завоювання України, якого й досі прагне.
  • Російська окупаційна влада постійно утискає українців на півострові – те, в чому путін звинуватив український уряд, щоб виправдати своє вторгнення – і відтоді росія мілітаризувала Крим для підтримки своїх ширших територіальних амбіцій проти України.
  • У відповідь на нещодавні пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона ввести західні війська в Україну путін заявив, що військовослужбовці НАТО вже перебувають в Україні.
  • Путін знову наголосив на ідеї "санітарної зони" в Україні, що співзвучно з нещодавнім закликом заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва до повної ліквідації української державності та її поглинання російською федерацією.
  • Путін визнав, що російські проукраїнські добровольчі сили складаються з російських громадян, на тлі продовження транскордонних рейдів до Бєлгородської області 18 березня.
  • Глашатай МЗС Росії Марія Захарова безпідставно звинуватила Україну у здійсненні 17 березня удару з безпілотника по військовій базі в невизнаному Придністров'ї ймовірно, в рамках гібридної операції Кремля, спрямованої на дестабілізацію Молдови.
  • Нещодавно російські війська здійснили незначне просування в західній частині Запорізької області.
  • Путін заявив, що росії необхідно сформувати очолюваний ветеранами російський "адміністративний корпус" в рамках ініціативи "Час героїв", яка дозволить включити російських ветеранів до складу російської робочої сили.

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбулися із 15 до 17 березня 2024 року

Очікувано, путін здобув перемогу на президентських виборах у Росії 17 березня, зміцнивши й без того жорсткий контроль над владою.

Результат означає, що 71-річний путін вступить у новий шестирічний термін, обжене Йосипа Сталіна та стане лідером росії, який перебував на посаді найдовше за більш ніж 200 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: