fbpx
Сьогодні
11:41 23 Бер 2024

У росії на ТБ показали фейк з Даніловим, який нібито підтверджує причетність України до теракту: ФСБ затримало вже 11 осіб

Фото: Телеграм / ЦПД

Російські пропагандисти з телеканалу НТВ оприлюднили діпфейк із секретарем РНБО Олексієм Даніловим, намагаючись переконати, що "Україна причетна до теракту 22 березня".

Про це пише Центр протидії дезінформації, цитує Рубрика.

За даними ЦПД, для створення цього фейку вони використали кадри з телемарафону за 16 березня.

На відео вони замінили начальника ГУР Кирила Буданова на обличчя Данілова.

Також Центр протидії дезінформації вважає, що росія хоче звинуватити Україну в теракті, аби покращити свою мобілізацію.

Тим часом ФСБ заявило, що підозрювані у теракті "мали зв'язки з Україною".

Своєю чергою глава ФСБ Олександр Бортніков доповів путіну про затримання 11 осіб, зокрема всіх чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь у теракті в "Крокусі".

Telegram-канали опублікували фото одного із затриманих. За попередніми даними, мова йде про 19-річного уродженця Душанбе Мухаммадсобіра Файзова.

Повідомляють, що під час затримання він дістав поранення в ліве око, зараз його оперують. Чотирьох людей нібито затримали в Брянській області "недалеко від кордону з Україною".

Згодом у ФСБ заявили, що після скоєння теракту злочинці "мали намір перейти російсько-український кордон, мали відповідні контакти на українській стороні".

Тим часом відомо, що загинули 93 особи, це число може зрости. За попередніми даними, причинами загибелі людей стали вогнепальні поранення та отруєння продуктами горіння.

ЗМІ з посиланням на російські спецслужби підтвердили, що інформація від США про підготовку терактів у Москві надходила.

Як повідомляла Рубрика, у Красногорську Московської області РФ у великому концертному центрі «Крокус Сіті Холл» сталася. Серед постраждалих троє дітей 8 та 11 років. Більшість поранених — вогнепальні поранення й отруєння чадним газом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: