fbpx
Сьогодні
13:46 25 Бер 2024

Україна та Данія підписали меморандум про співпрацю щодо оборонних закупівель

English version here

Фото: mil.gov.ua

ДП "Агенція оборонних закупівель" Міноборони України та Організація закупівель і логістики Міноборони Данії (DALO) підписали меморандум про взаєморозуміння й співпрацю в оборонних закупівлях.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передає Рубрика.

"Ми щиро вдячні нашим партнерам із Данії за стійку підтримку України. Ця подія – це ще один важливий крок у поглибленні нашої співпраці у постачанні Збройним Силам України сучасного озброєння та військової техніки", – наголосив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Фото: mil.gov.ua

У межах меморандуму "Агенція оборонних закупівель" та Організація закупівель і логістики Міністерства оборони Данії домовились про обмін досвідом та співпрацю у сфері закупівель озброєння на зовнішніх ринках.

Як зауважила директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова, закупівлі сучасного озброєння у співпраці з міжнародними партнерами є одним із ключових фокусів агенції.

"І ми переконані, що посилення взаємодії з Організацією закупівель і логістики Міністерства оборони Данії сприятиме укладанню нових контрактів та модернізації наших Збройних сил", – підкреслила вона.

За інформацією пресслужби, у заході взяли участь:

  • заступник міністра оборони Дмитро Кліменков,
  • директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова,
  • командувач DALO, генерал-лейтенант Кім Йоргенсен.

Фото: mil.gov.ua

Як повідомляла Рубрика, міністр оборони Рустем Умєров закликав Данію посприяти, якщо це можливо, фінансуванню навчання більшої кількості українських пілотів на F-16 в інших країнах.

Допомога Україні від Данії

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що Україна не може виграти війну без озброєнь, світ має прискоритися та збільшити підтримку.

"Ми мали б підтримувати вас набагато більше, тому що Україна не може виграти війну без озброєнь. Просто слів недостатньо", – наголосила вона.

Вже 18 лютого, наступного дня після сказаного, Данія вирішила передати Україні всю артилерію, що є в запасі.

А 22 лютого уряд Данії анонсував новий пакет військової допомоги Україні на суму майже 250 млн доларів. Крім того, Данія оголосила про підписання з Україною угоди про надання гарантій безпеки на10 років.

Нагадаємо, що Данія разом з Нідерландами очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ці країни мають спеціальні авіатренажери. Буквально сьогодні президент України Володимир Зеленський показав відео з тренувань українських пілотів на F-16 у данському Денмарку.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, яка перебуває з візитом у нашій країні.

У Львові Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Данією та Україною.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: