fbpx
Сьогодні
11:57 24 Бер 2024

Умєров звернувся до Данії з закликом профінансувати навчання більшої кількості пілотів на F-16

English version here

Фото: Міністерство оборони України

Міністр оборони Рустем Умєров закликав Данію посприяти, якщо це можливо, фінансуванню навчання більшої кількості українських пілотів на F-16 в інших країнах.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Міноборони України.

Як повідомили у відомстві, міністр оборони України Рустем Умєров разом з Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським у Києві 23 березня зустрілися з данською делегацією на чолі з міністром оборони Троельсом Лундом Поульсеном.

Умєров зазначив, що оборонна співпраця двох країн нарощується, відбувається напрацювання нового уніфікованого механізму інвестування в українські компанії.

"Пріоритет у цій сфері – прямі інвестиції, спільні оборонні компанії, локалізація виробництва в Україні", наголосив міністр.

Умєров та міністр оборони Данії Поульсен

Фото: Міністерство оборони України

Очільник МОУ подякував данському колезі за роль його країни в численних ініціативах на підтримку України, а особливо за співлідерство в наданні літаків F-16 та навчанні українських пілотів.

"Закликаю данських партнерів за можливості профінансувати навчання більшої кількості українських пілотів F-16 в інших країнах", підкреслив Умєров.

Окрім того, очільник оборонного відомства детально ознайомив данську делегацію із ситуацією на полі бою.

"Сторони обговорили нагальні та довгострокові потреби української армії", додали в Міноборони.

Умєров та міністр оборони Данії Поульсен

Фото: Міністерство оборони України

Нагадаємо, що міністр оборони Данії Поульсен узяв участь у XVI Київському безпековому форумі. Він заявив, що країни НАТО можуть і мають робити більше для підтримки України, адже через два-три роки буде запізно.

"Росія не зупиниться і піде далі. Якщо сьогодні ми не діятимемо, завтра буде пізно. Сьогодні ключовий фактор — це фактор часу. Через 2-3 роки буде вже пізно «прокидатися» всім іншим країнам", підкреслив данський очільник оборони.

Зокрема, міністр відзначив недостатні витрати деяких членів НАТО на оборону і проблеми європейського військово-оборонного комплексу, зокрема, з виробництвом снарядів.

"Це скандал, що ми не можемо виробляти достатньої кількості боєприпасів", – зазначив Поульсен, закликавши країни Заходу прискорити інвестиції у безпеку.

Варто додати, що десять українських військових пілотів 22 березня завершили базову льотну підготовку у Великій Британії під керівництвом інструкторів Королівських ВПС для управління західними винищувачами.

Окрім того, міністерство оборони Великої Британії показало перших українських військових пілотів, які завершили базову льотну підготовку для управління західними винищувачами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: