fbpx
Сьогодні
13:42 21 Бер 2024

У розвідці розповіли про наслідки удару по аеродрому в російському Енгельсі

Внаслідок вибухів на аеродромі у російському Енгельсі є пошкодження. Українська розвідка збирає дані.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

"Самі росіяни у публічних джерелах повідомляють про пошкодження щонайменше двох літаків. Ми будемо наразі обережними, уточнимо, що внаслідок цього інциденту, звісно, є пошкодження, дані збираються", – сказав він.

Юсов зазначив, що стосовно того, "хто проводив і чим проводив" дану операцію, коментарів немає.

Розвідник пояснив, що аеродром Енгельс залишається дуже важливим стратегічним об'єктом для росії.

Саме там базуються бомбардувальники, з яких завдають ударів по Україні. За словами представника ГУР, об'єкт становить небезпеку і для Європи.

"Певною мірою для Путіна – це стратегічний об'єкт, тому передислокація (літаків, – ред.) звідти можлива, але використовувати вони його надалі будуть намагатися. Це означає, що і надалі інциденти і на цьому, і на інших об'єктах будуть продовжуватися", – заявив Юсов.

Нагадаємо, у ніч на 20 березня у російському місті Енгельс Саратовської області РФ пролунали вибухи. У мережі повідомляли про "прильоти", а жителі публікували "гучні" відео з вибухами.

Вибухи в Енгельсі були роботою Головного управління розвідки Міноборони. Результати бойової роботи уточнюються.

На супутникових знімках, які поширили ЗМІ, помітно, що за день до атаки на аеродромі в Енгельсі було 11 літаків, зокрема дев'ять бомбардувальників.

Що відомо про українські атаки БпЛА на аеродром в Енгельсі

Як відомо, в Енгельсі знаходиться військово-повітряна база Військово-повітряних сил росії – "Енгельс-2". Відстань від цього аеродрому до найближчої території, підконтрольної Україні, близько 700 кілометрів.

"Енгельс-2" є однією з найбільших і технічно оснащених авіабаз у рф  та зокрема служить базою для стратегічних бомбардувальників, які атакують цілі в Україні, Ту-95МС. Окрім того, це єдине в росії місце, де базуються стратегічні бомбардувальники Ту-160.

Нагадаємо, що в Енгельсі в ніч на 26 грудня пролунали вибухи в районі аеродрому. Саме там базується стратегічна авіація рф. Літаки вилітають з цього аеродрому, щоб завдавати масованих ракетних ударів по Україні.

На росії заявили, що аеродром "атакував український БПЛА", після чого громадяни країни-агресорки влаштували істерику через чергову погану роботу ППО.

РФ визнала, що в результаті "бавовни" загинули троє і постраждали четверо військових, у тому числі льотчики.

Як писала Рубрика, 5 грудня російські джерела написали, що "невідомий дрон" атакував аеродром "Енгельс". Вибухом нібито пошкоджено два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95, двох осіб поранено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: