fbpx
Сьогодні
12:58 24 Бер 2024

Росія може перемогти за допомогою українців: Павлюк прокоментував ставлення до ТЦК

Через негативне ставлення людей до Територіальних центрів комплектування російська федерація може завдати Україні поразки за допомогою самих українців.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Павлюк пояснив, чому за допомогою самих українців ворог може завдати нам поразки.

"Вищий пілотаж мистецтва війни — зруйнувати замисли ворога і завдати йому поразки, не застосовуючи свого війська в бою.

І судячи з останніх місяців, росіяни дуже вправно користуються давньокитайськими стратагемами ведення війни. А деякі наші співгромадяни, на жаль, втратили розуміння, що їхні дії та публічні вислови перетворились на потужну зброю в руках ворога. Який не полишав, не полишає і ніколи не полишить свого прагнення знищити Україну.

Згадаймо, що у нас писали й поширювали в соцмережах два роки тому і порівняймо з тим, що зараз. Від черг до ТЦК і мемів "як служити – то всі хворі, а як воювати – то всі здорові", ми дійшли до цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України.

Два роки тому (ще не маючи й десятої долі сьогоднішніх засобів ППО, озброєнь та досвіду повномасштабної війни!) ми з усім тим чудово розуміли, як важливо зірвати мобілізацію у Росії. Тішились кожному підпаленому там військкомату, раділи чергам їхніх ухилянтів, що панічно тікали до Грузії та Казахстану", зазначив командувач.

Зі слів Павлюка, "блогери та медіа" допомогли знищити єдність та згуртованість українців через "репортажі про "нещасних потопельників у Тисі" чи загони "бойових гуцулів".

Він додає, що видання не цікавляться матеріалами "щодо роботи ТЦК, особливостей проходження військової служби, необхідності виконання військового обов'язку".

"Окрема тема – ставлення до військовослужбовців ТЦК. Сьогодні ТЦК та їх роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати "людоловами"?

Чому в усіх матеріалах про "неправомірні дії ТЦК" свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку – захисту України?

Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків.

Розбий союзи ворога, розділи його бойові порядки – вчить давньокитайська стратегія війни. Протиставлення армії цивільним – один з її пунктів", підкреслив Павлюк.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада поточного року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Вишкіл, про який йде мова у Концепції, не замінить призов, він дасть змогу кожному українцю набути навичок для захисту – себе, своїх близьких і країни.

У березні Міністерство оборони представило новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України, який покликаний "замінити застарілі підходи" на "зрозумілий механізм" добровільного долучення до війська через спеціальні центри та онлайн.

Як розповіли у відомстві, кандидат зможе обрати вакантну посаду та відповідну військову частину, звернувшись до рекрутерів у Центрах надання адміністративних послуг або обравши вакансію на таких платформах:

Нагадаємо, що у Дніпрі розпочав роботу третій в Україні й один з найбільших у державі центрів рекрутингу української армії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: