fbpx
Сьогодні
Відео 09:49 23 Бер 2024

У Самарській області рф внаслідок атаки БпЛА палав ще один НПЗ

English version here

Фото: З російських соцмереж

У росії в ніч на 23 березня в Новокуйбишевську Самарської області лунали вибухи на місцевому нафтопереробному заводі внаслідок атаки безпілотників: там виникла пожежа.

Про це пишуть Astra, Baza, Mash, "Интерфакс".

Як пишуть російські пабліки, спочатку місцеві жителі повідомили про вибух на Куйбишевському НПЗ.

Через це сталася пожежа на нафтопереробному заводі, який знаходиться поруч із містом Новокуйбишевськ у Самарській області.

За попередніми даними, завод був атакований безпілотником.

Згодом влада регіону підтвердила, що відбулося загоряння колони первинної переробки нафти внаслідок атаки безпілотника на АТ "Куйбишевський НПЗ"

"Вночі було здійснено атаки БПЛА на нафтопереробні підприємства регіону. На Куйбишевському НПЗ у результаті сталося загоряння колони первинної переробки нафти. Жертв і постраждалих немає", наголосили вони.

Довідка

Новокуйбишевський нафтопереробний завод розташований у Самарській області та входить до складу групи НК "Роснефть".

Там виробляють паливо для реактивних двигунів, масел для ракетоносіїв та легкових автомобілів. Близько 30 видів продукції підприємства відвантажується до багатьох регіонів росії та країн ближнього зарубіжжя.

Завод є одним з основних виробників та постачальників палива для реактивних двигунів марки РТ вищого ґатунку – найбільш популярного в росії. Проєктна потужність підприємства – 8,3 мільйона тонн нафти.

Це вже перша атака цього заводу безпілотниками. Так вранці 16 березня у Самарській області російської федерації ударні безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства: дрони завдали удару по нафтопереробному заводі у Сизрані та Новокуйбишівському НПЗ.

Загалом у 2024 році вже відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ. Вона заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду.

Що відомо про атаки на нафтобази та нафтозаводи в росії останнього часу

У ніч на 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області рф, що займається переробкою нафти. Це була операція ГУР МО.

Нагадаємо, що у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Нагадаємо, в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Також 6 березня внаслідок атаки безпілотників у Воронезькій області російської федерації пролунали вибухи. Також ударні дрони вдарили по склад паливно-мастильних матеріалів у Курській області.

Окрім того, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Варто додати, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: