fbpx
Сьогодні
Відео 12:17 24 Вер 2023

У Генштабі розповіли, як українські бійці у Британії проходять психологічну смугу

Фото: Генштаб ЗСУ

Інструктори з Австралії в межах навчальної операції "Інтерфлекс" допомагали українським військовим в Великій Британії відпрацьовувати підготовку до проактивних дій під час проходження психологічної смуги посеред густих лісів.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України та опублікували відповідне відео.

Як розповіли у військовому командуванні, саме такий підхід сповідують австралійські інструктори цієї багатонаціональної навчальної місії, що реалізується на полігонах Великої Британії.

На відео австралійський інструктор за допомогою перекладачки мотивує українського воїна швидше проходити психологічну смугу.

Це низка перешкод, які плазом має здолати військовослужбовець. Шлях супроводжується гучними імітаційними звуками — вибухами з міномета, кулеметною чергою і задимленням.

За одним із поворотів окопу воїна зустрічає ворог, якого слід знешкодити й роззброїти. Наприкінці на армійця очікує "поранений" – макет людини понад 50 кілограмів завважки. Постраждалому слід надати першу медичну допомогу, а потім разом із товаришем донести в укриття.

Нагадаємо, що у січні 2023 року контингент Австралійських сил оборони до 70 військовослужбовців прибув до Об'єднаного Королівства, щоб приєднатися до країн-партнерів, які готують українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Окрім того, у Канаді навчання українських бойових медиків проводять з додаванням спецефектів.

Також, Австралія передала Україні картонні дрони, які доставляють на передову боєприпаси та проводять розвідку.

Ситуація на фронті

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Зокрема, в районі Вербове Запорізької області витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Своєю чергою, в ISW зазанчили, що у Запорізькій області українські Збройні сили все глибше заходять вглиб регіону та штурмують Новопрокопівку, яке розташоване за 1,5 км на південь від Роботиного.

Окрім того, українські Сили оборони на Бахмутському напрямку вже дістають до одного логістичного маршруту російських військ та працюють над тим, аби перерізати інші.

Відмітимо, що минулої доби, 22 вересня, українські Сили оборони ліквідували майже 400 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу майже 276 тисяч вояк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: