fbpx
Сьогодні
20:59 21 Лис 2023

Понад 100 тисяч українських військових підготували країни-партнери

English version here

Станом на 21 листопада 2023 року інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах понад 30 країн-партнерів завершили більш ніж 100 тисяч військовослужбовців Збройних сил України.

Про це на брифінгу повідомив заступника начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майоа Олександр Кириленко, повідомляє Рубрика, посилаючись на "Інтерфакс-Україна"

"Це було б неможливо без підтримки й допомоги країн-партнерів. Завдяки спільним зусиллям була створена ефективна система підготовки військовослужбовців ЗСУ, яка суттєво підтримує й нарощує спроможності всіх складових сил оборони у відсічі збройній агресії РФ. Ми вдячні за цю підтримку", – сказав він.

Начальник Головного управління доктрин та підготовки (J7) Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Олексій Таран зауважив, що до організаційних заходів підготовки особового складу ЗС України за кордоном залучено коаліцію з 32 держав-партнерів, які організаційно входять до складу двох військових допоміжних місій Україні: Групи сприяння безпеці України (SAG-U) та Місії ЄС з військової допомоги в Україні (EUMAM).

За його словами, нинішня система підготовки зосереджена на чотирьох базових пріоритетах:

  • базова загальновійськова підготовка новонабраних рекрутів, тобто людей із цивільного життя, з яких у відносно короткий строк – 35 днів – треба зробити повноцінних стрільців піхотних підрозділів;
  • фахова підготовка – насамперед на іноземні зразки озброєнь і військової техніки, а також спеціалістів дефіцитних спеціальностей (бойових медиків, саперів, снайперів, операторів протитанкових комплексів тощо);
  • підготовка сучасних командирів-лідерів, особливо молодшої ланки – командирів відділень, взводів, рот, а також інструкторів-тактиків, які формують базу інструкторського складу для розповсюдження передових методик з підготовки безпосередньо на полігонах України;
  • колективна підготовка підрозділів різних рівнів і штабів для ефективного управління ними, насамперед для ведення наступу і штурмових дій.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: