fbpx
Сьогодні
19:44 18 Бер 2024

Операція на прикордонні рф допомогла відтягнути сили противника на інші ділянки, - ГУР

Фото: Скріншот з відео

Операція російських добровольців, які воюють на боці України, допомогла відтягнути сили та засоби ворога, а також увагу військ російської федерації на інші ділянки.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в етері телемаратону "Єдині новини", передає Рубрика.

Українська розвідка також підтверджує дані росдобровольців про втрати, які вони завдали військам рф за майже тиждень "обмеженої військової операції" на території Бєлгородської та Курської областей рф.

"Легіон, РДК щойно оголосили про втрати ворога за цей період. Ми можемо їх підтвердити, це дуже серйозні цифри. Понад 600 ліквідованих окупантів, понад 800 поранених, 20 бронемашин, БТР, БМП і 7 танків — це серйозні втрати на ділянці, яка давно оголошена ворогом закритою, захищеною і начебто там усе мало бути гаразд", — сказав Юсов.

Росдобовольці з легіону "Свобода росії", "російського добровольчого корпусу" та "Сибірського батальйону" відзвітували:

"За кілька днів проведення обмеженої військової операції на території Бєлгородської та Курської областей проти путінських військ наш противник зазнав величезних втрат у живій силі та техніці. Кремлівські солдати деморалізовані масовою загибеллю своїх товаришів по службі, які стали безглуздими жертвами хворих путінських амбіцій".

За даними Легіону, станом на ранок 18 березня, безповоротні втрати путінської армії у Бєлгородській та Курській областях склали 613 військовослужбовців, санітарні – 829 військових. Взято в полон – 27 військовослужбовців.

Також повідомляється про значну кількість знищеної техніки:

  • 7 танків (у тому числі три Т-72, один Т-72БЗ),
  • 20 БМП (в т.ч. – БМП-2, БМП-3),
  • 6 гаубиць Д-30,
  • 4 БТР,
  • 4 міномети,
  • 2 протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра",
  • дві самоходні гаубиці 2С19 "Мста-С",
  • 2 БПЛА ZALA, БМ 21 "Град",
  • комплекс відеотепловізійного спостереження "Муром",
  • станція РЕБ і ретранслятор,
  • а також близько шести десятків одиниць інженерної та автомобільної техніки, включаючи броньовану.

Крім того, значна кількість військової техніки виведена з ладу.

Також повідомляється про знищення або пошкодження місць зосередження особового складу, складів боєкомплекту, бліндажів, веж із антенними комплексами, фортифікаційних споруд, камер відеоспостереження, станцій стільникового зв'язку, мосту в населеному пункті Горьковський тощо.

Що відомо про операції ЛСР на територію рф

Бійці Легіону "Свобода России" неодноразово проводили рейди біля РФ. Зокрема, вони утримували під контролем території та стикалися з російськими військовими.

Так, 12 березня Легіон "Свобода России" та "Сибірський батальйон" розпочали новий рейд та увійшли до Білгородської області. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Також у ГУР прокоментували наявність зброї у російських добровольців, які прорвали кордон російської федерації 12 березня. Окрім того, пояснили "феномен" таких рейдів, які відбуваються не вперше.

А в Міноборони рф діяли за звичайним сценарієм, заявивши тільки про "спроби" вторгнення на територію росії добровольців. Там уже знайшли "винних" й відрапортували про "відкидання" добровольців та "ліквідацію" десятків з них.

Диктатор рф Путін же вважає, що прорив бійців легіону "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону" в Бєлгородську та Курську області є спробою зірвати вибори в російській федерації та "отримати козир" для обміну територій на можливих переговорах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: