fbpx
Сьогодні
14:45 18 Бер 2024

Президент збирав Ставку: говорили про фронт та будівництво фортифікацій

Фото: Офіс Президента

18 березня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій мова йшла про ситуацію на фронті, озброєння та будівництво фортифікацій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

Як зазначив Зеленський, під час засідання отримав детальні зведення з фронту.

"Доповідь Головкома Олександра Сирського за основними напрямками активних дій. Доповіді щодо витрат та надходження боєприпасів, дані розвідок.

Також пройшлися по стану виконання укладених контрактів та контрактування на майбутні періоди: закупівля та виробництво техніки, озброєння, снарядів", наголосив Президент.

Окрім того, Глава держави повідомив, що заслухав доповіді щодо виконання попередніх рішень ставки. Зокрема, щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури:

"Енергетика, водо- та газозабезпечення", уточнив він.

Також наа ставці заслухали доповіді:

  • прем'єр-міністра Дениса Шмигаля,
  • віцепрем'єра Олександра Кубракова,
  • голів правління "Нафтогазу" Олексія Чернишова та "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Варто зауважити, що ще говорили про продовження будівництва оборонних рубежів. Заслухали Шмигаля та голову спеціальної служби транспорту Міноборони Богдана Бондара.

Зеленський додав, що робота щодо цього питання триває.

Що відомо про зведення фортифікаційних споруд

Ще восени минулого року Міністерство цифрової трансформації та Міністерство оборони створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Для забезпечення темпів побудови нових оборонних рубежів цього місяця Кабінет Міністрів виділив 788,8 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету. На ці кошти закуплять автомобілі та інженерну техніку.

Раніше українські військові вже показували процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з російською федерацією.

На сьогодні ж на кількох ділянках фронту Сили оборони України почали прискорено зводити оборонні позиції.

Варто додати, що на правому березі деокупованої частини Херсонської області оборонні фортифікаційні споруди облаштовані так, що у російських загарбників немає можливості навіть наблизитися до них.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: