fbpx
Сьогодні
16:58 14 Бер 2024

Кабінет Міністрів збільшив розмір допомоги дітям загиблих добровольців

English version here

Фото: fotosedrik/Depositphotos

Кабінет міністрів України збільшив обсяг державної соціальної допомоги дітям загиблих добровольців.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише Рубрика.

Як розповідають, мова йде про дітей загиблих (померлих) захисників України з-поміж осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

Проте не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

Як зазначили у Міноборони, вже з 1 квітня виплати автоматично підвищаться:

  • з 2 361 гривні до 7 800 гривень на одного неповнолітнього,
  • до 6 100 гривень – на кожного, якщо в сім'ї двоє і більше дітей.

Таким чином, уряд врегулював питання виплат соціальної допомоги та дітям добровольців, яким відповідно до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" встановлено статус члена сім'ї загиблого захисника України.

Зміни були ініційовані Міністерством у справах ветеранів за результатами робочих зустрічей з родинами загиблих.

Нагадаємо, що в Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. Президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський привітали добровольців, які захищають Україну, з Днем українського добровольця.

День українського добровольця 

Цей день започатковано 17 січня 2017 року Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити. Добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам.

У перші тижні повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році майже 100 тисяч добровольців вступили до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

Варто нагадати, що навіть побіжний історичний екскурс свідчить, що феномен добровільності здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорозьку Січ – воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: