fbpx
Сьогодні
17:43 15 Бер 2024

Прем’єр-міністр Угорщини закликав прибічників допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав прихильників допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту, що відбудуться влітку. А також знову виступив з критикою ЄС та "західного світу".

Про це повідомляє AP, пише Рубрика.

Орбан у промові, приуроченій до річниці угорської революції 1848 року проти правління династії Габсбургів, порівняв ЄС з імперськими окупантами, а також назвав "західний світ" джерелом безкультур'я та руйнування.

"Вони починають війни, руйнують світи, перекроюють кордони країн та пожирають усе, як сарана… Ми, угорці, живемо інакше і хочемо жити інакше", – заявив Орбан, звертаючись до натовпу, багато яких, за даними ЗМІ, звозили у Будапешт автобусами.

Голова уряду Угорщини традиційно критикував ЄС за політику щодо імміграції та прав ЛГБТ, а також апелював до національної гордості та суверенітету. Орбан заявляв:

"Брюссель — не перша імперія, яка накинула оком на Угорщину".

Він також сказав:

"Народи Європи сьогодні бояться, що Брюссель відбере у них свободу. … Якщо ми хочемо зберегти свободу та суверенітет Угорщини, у нас немає вибору: ми маємо окупувати Брюссель".

Зазначимо, що Угорщина у липні перебере на себе піврічне головування в Раді ЄС.

Раніше в інтерв'ю ЗМІ Орбан заявляв, що угорське головування в Раді Євросоюзу буде "більше миротворчим", а його метою є "окупувати Брюссель".

"Мій план полягає не у тому, щоб ми залишили Брюссель, а в тому, щоб його окупувати. Я не пропоную, щоб Угорщина стояла осторонь, на узбіччі, на зовнішньому колі, але щоб вона увійшла туди, представляла свої ідеали, свої цінності, свою програму та переконувала все більше країн, що це правильно", – заявив він.

Віцепрем'єр-міністр – міністр закордонних справ Словенії Таня Файон наголошувала, що Угорщина часто чинить перешкоди при ухваленні колективних рішень у Євросоюзі з підтримки України, але позиція Віктора Орбана створює проблеми й щодо інших питань.

Як повідомлялось раніше, напередодні премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з колишнім президентом та теперішнім кандидатом у президенти США Дональдом Трампом та висловив йому свою підтримку, вказавши, що Трамп є достатньо сильним лідером, щоб зупинити війну.

"Моя зустріч із президентом Дональдом Трампом робить мене щасливим. Президент Трамп був президентом миру, він викликав повагу у світі й тим самим створив умови для миру", наголосив Орбан.

Угорський премʼєр стверджує, що під час його президентства на Близькому Сході й в Україні нібито "був мир". Він переконаний, якби Трамп залишався президентом, то "війни сьогодні не було б".

Також повідомлялось, що Віктор Орбан закликав припинити імпорт української агропродукції до країн Європейського Союзу.

"Проблема для європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель встановлює правила, які роблять виробництво для них все дорожчим", — заявив Орбан, коментуючи демонстрації фермерів у країнах Європи.

Варто зауважити, що Угорщина все ще не скасувала односторонню заборону на імпорт української агропродукції, що діє з минулого року.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: