fbpx
Сьогодні
21:53 14 Бер 2024

Єрмак та Сійярто проведуть міжурядову зустріч на наступному тижні

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

14 березня голова Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто провели телефонну розмову, під час якої домовились провести двосторонню зустріч "між командами на урядовому рівні".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

"Керівник Офісу президента й міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини домовилися провести наступного тижня двосторонню зустріч між командами на урядовому рівні", зазначили у повідомленні.

Зазначається, що представники України та Угорщини обговорили двосторонні відносини та "шляхи їхнього подальшого розвитку".

Андрій Єрмак і Петер Сіярто наголосили на важливості особистого контакту та висловили сподівання на знаходження взаємовигідних рішень із найскладніших питань двостороннього порядку денного.

У межах діалогу, що триває, керівник Офісу Президента України та міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини домовилися підтримувати зв'язок на регулярній основі.

Попередній візит міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в Україну

Нагадаємо, сьогодні, 29 січня, Сійярто прибув до Ужгорода де зустрівся з Андрієм Єрмаком та Дмитром Кулебою. За словами керівника Офісу президента, переговори стосуватимуться нормалізації українсько-угорських відносин.

Під час зустрічі угорський очільник уряду Угорщина засуджує війну проти України й продовжить допомагати в гуманітарних питаннях, але не буде постачати нашій країні зброю.

Окрім того, домовилися створити спеціальну комісію під егідою Міністерств закордонних справ України та Угорщини, яка протягом десяти днів представить на розгляд урядів обох країн конкретне розуміння остаточного розв'язування спірних питань щодо прав нацменшин.

Варто зазначити, що наприкінці грудня Орбан прийняв запрошення президента України щодо двосторонньої зустрічі. Це буде перша офіційна двостороння зустріч між двома лідерами з початку війни.

За словами президента, він жодного разу не говорив з Орбаном про припинення вогню чи діалог з диктатором володимиром путіним.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: