fbpx
Сьогодні
16:59 19 Лют 2024

Орбан закликав припинити імпорт української агропродукції до країн ЄС

English version here

AP Photo / Petr David Josek

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав припинити імпорт української агропродукції до країн Європейського Союзу.

Як повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву глави угорського уряду, що наводить Magyar Nemzet.

«Проблема для європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель встановлює правила, які роблять виробництво для них все дорожчим», — заявив Орбан, коментуючи демонстрації фермерів у країнах Європи.

Він додав, що до Європи дозволяється імпортувати агропродукцію із країн, де ці правила не діють.

«Це означає, що українська агропродукція не повинна потрапляти на європейський ринок», — переконаний Орбан.

За його словами, європейських фермерів «ніхто не слухає» і вони нібито відчувають, що «відстань між ними та людьми, які ухвалюють рішення в Брюсселі, як від неба від землі».

Варто зауважити, що Угорщина все ще не скасувала односторонню заборону на імпорт української агропродукції, що діє з минулого року.

Скандальна позиція Орбана

Нагадаємо, Угорщина продовжує вести активні торговельні та дипломатичні відносини з Росією, попри повномасштабну війну в Україні. При цьому Будапешт відмовляється від військової допомоги нашій країні.

Прем'єр Віктор Орбан вже неодноразово блокував запровадження санкцій проти Росії, а також допомогу Україні від Євросоюзу.

 

У 2023 році і на початку 2024 року в Центрально-Східній Європі пройшла низка страйків і протестів фермерів проти рішень, пов'язаних із сільськогосподарською галуззю.

Протести аграріїв у Європі тривають щонайменше останні 15 років, однак із початком повномасштабного російського вторгнення в Україну вони загострилися та набули нового значення через рішення ЄС щодо пільг українській агропромисловості в торгівлі на ринку ЄС.

Після тимчасового ембарго, введеного ЄС та скасованого у вересні 2023 року, протести знову активно тривають у Польщі, Франції та Німеччині — навіть попри те, що деякі країни вирішили самостійно продовжити заборону на імпорт українського зерна.

Як пише «Детектор медіа», блокування доріг та пропускних пунктів підтримують європейські праворадикальні рухи, а росія всіляко підживлює їх пропагандою, аби підсилити євроскептицизм серед населення цих країн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: