fbpx
Сьогодні
12:56 09 Бер 2024

Трамп має повернутися задля миру: Орбан зустрівся з кандидатом у президенти США та підтримав його

Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Напередодні премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з колишнім президентом та теперішнім кандидатом у президенти США Дональдом Трампом та висловив йому свою підтримку, вказавши, що Трамп є достатньо сильним лідером, щоб зупинити війну.

Про це свідчить промова очільника угорського уряду після зустрічі в резиденції американського політика Мар-а-Лаго у Флориді, що відбулася 8 березня.

"Моя зустріч із президентом Дональдом Трампом робить мене щасливим. Президент Трамп був президентом миру, він викликав повагу у світі й тим самим створив умови для миру", наголосив Орбан.

Угорський премʼєр стверджує, що під час його президентства на Близькому Сході й в Україні нібито "був мир". Він переконаний, якби Трамп залишався президентом, то "війни сьогодні не було б".

Орбан заявив, щоб треба "чесно визнати, що було б краще для світу, якби президент Дональд Трамп повернувся". Перед цією зустріччю угорський політик опублікував допис в Instagram із підписом:

"Зробіть Америку величною знову, пане президенте!".

Як пише Bloomberg, для Орбана зустріч у п'ятницю стала шансом "позбутися іміджу чорної овечки" та позиціювати себе як потенційний міст між Європою та США, якщо Трамп переможе на виборах.

У той час як лідери з усієї Європи відновлюють зв'язки з командою Трампа, небагато мають із ним такі стосунки, які має Орбан, зокрема йдеться "дух товариства".

Нагадаємо, раніше прем'єр Угорщини Орбан називав Трампа "одним із найуспішніших зовнішньополітичних президентів Сполучених Штатів, який не починав жодної війни".

"Сьогодні, крім нього, я не бачу нікого в Європі чи Америці, хто був би достатньо сильним лідером, щоб зупинити війну. У миру є ім'я — Дональд Трамп", — заявляв Орбан.

Окрім того, Орбан виступав на політичній конференції американських правих Conservative Political Action Conference (CPAC), яку проводили в Угорщині. У 2023 році він фактично підтримав Трампа на виборах-2024.

Нагадаємо, що Верховний суд Сполучених Штатів ухвалив рішення, що Дональд Трамп може брати участь у внутрішньопартійних виборах у штаті Колорадо, скасувавши рішення найвищого суду цього штату. Це дало йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії на виборах наступного президента країни.

Окрім того, Гейлі стала першою жінкою в історії, яка виграла праймериз від Республіканської партії, це сталося в окрузі Колумбія. А втім, за результатами «супервівторка» у США — найбільшого дня партійних голосувань відразу в 15 штатах і на Американському Самоа — Дональд Трамп і Джо Байден прогнозовано перемогли на голосуваннях своїх партій.

Коли відбудуться самі вибори?

Спершу дві провідні партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: