fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:16 14 Бер 2024

У столиці набирає обертів весняна повінь: за останні 5 днів рівень Дніпра піднявся на пів метра

Фото: З відкритих джерел

У межах Києва за останню добу рівень річки Дніпро піднявся на цілих 29 см, а за п'ять днів – на 45 см, проте на цей час водопілля Києву загрози не несе.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу КМВА.

"Згідно з даними моніторингу, за останні 5 днів рівень найбільшої річки України в межах столиці зріс на 45 см", зазначили у адміністрації.

Повідомляють, що підйом відбувається внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля.

Київ, повінь Дніпро

Фото: КМДА

Саме тому спостерігається початкове затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Київ, повінь Дніпро

Попри те, що оголосили про жовтий рівень небезпеки, загрози для Києва через водопілля немає.

"Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об'єкти й житлові масиви міста поза небезпекою. До критичного рівня води ще понад 1,3 м. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", – зазначив керівник КМВА Сергій Попко.

Київ, повінь Дніпро

За інформацією Укргідрометцентру, наступні дні рівень Дніпра в Києві утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що через повінь на Чернігівщині припинено транспортне сполучення з трьома селами.

"Підтоплено ділянки під'їзних шляхів до понтонних мостів через річку Десна та річку Віть (довжиною до 3 м, рівень води до 0,37 м), тимчасово припинено транспортне сполучення у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється в об'їзд через Сумську область", – йдеться в дописі.

У Чорнобильському заповіднику також повідомили про весняну повінь. Такі ранні повені спостерігались і раніше, наприклад, у 2014-му або вже досить далекому 2002 році.

Варто додати, що згідно з прогнозом, в Україні 15-16 березня без опадів, лише вночі в п'ятницю у південній частині ймовірний невеликий дощ.

Температура вночі від 4° тепла до 2° морозу, на півдні країни та на Закарпатті 1-6° тепла:

  • вдень 15 березня 5-11° тепла,
  • 16 березня (крім сходу) 8-14°.

У столичному регіоні 15- 16 березня опади не прогнозуються. У Києві температура 15 березня вночі близько 0°, вдень 8-10° тепла; 16 березня вночі 1-3° тепла, вдень 10-12°.

По області вночі від 4° тепла до 1° морозу; вдень 15 березня 6-11° тепла, 16 березня 8-13°.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: