fbpx
Сьогодні
17:47 12 Бер 2024

У МЗС прокоментували законодавчі ініціативи рф щодо визнання "незаконною" передачу Криму

English version here

Фото: Facebook/Oleh Nikolenko

Міністерство закордонних справ України назвало внесення до російської Держдуми законопроекту про визнання «незаконним» рішення радянської влади у 1954 році передати Україні Крим нікчемною спробою російської диктатури легітимізувати власні грубі порушення міжнародного права.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на коментар МЗС України.

Зазначається, що агресор грубо порушив і продовжує порушувати власні ж зобов'язання, оскільки свого часу юридично, документально та недвозначно визнав кордони сучасної України як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях.

"Сотні разів спіймана на брехні та скомпрометована російська влада може скільки завгодно продовжувати свою пропаганду, зокрема під виглядом законотворчості, але це не змінить визнаної світовим співтовариством реальності: Крим – це Україна", – йдеться у повідомленні.

Зазначений законопроект Держдуми лише зайвий раз підтверджує, що цей факт, як і неминучість деокупації, чітко усвідомлюють і в Москві, тому й виникають такі панічні ініціативи.

Нагадаємо, що 11 березня до Державної думи РФ внесли законопроєкт про визнання недійсним рішення «передати Кримську область зі складу РРФСР до УРСР» у 1954 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: