fbpx
Сьогодні
11:59 12 Бер 2024

У Києві проведуть благодійний аукціон для жінок-військових: навіщо це рішення

English version here

У столиці відбудеться урочисте відкриття благодійного аукціону для жінок-військових.

Про це повідомляє МКІП, передає Рубрика.

У чому проблема?

У 2014 році кількість жінок у ЗСУ становила понад 16,5 тисяч, а у 2023 році – понад 43,4 тисячі.

В умовах повномасштабного ворожого вторгнення понад 45 000 жінок стали частиною Сил Оборони України, з яких близько 10 000  на передових позиціях.

Яке рішення?

У Києві проведуть благодійний аукціон для жінок-військових.

Подія організована за сприяння Головного управління розвідки та благодійного фонду "Мурах". Аукціон триватиме до 28 березня з метою збору коштів на закупівлю медикаментів та амуніції для військовослужбовиць.

Як це працює?

Ця подія має на меті не лише підтримку жінок-військових, але й привернення уваги до їхньої активної участі у військових діях.

У МКІП зазначили, що в українській армії служать понад 45 тисяч жінок, а ще близько 20 тисяч є воєнними медичними працівницями.

"Ціль заходу полягає не лише у зборі коштів, але й у підвищенні видимості участі жінок у воєнних діях, боротьбі з гендерними упередженнями та дискримінацією жінок в армії", – наголосили в МКІП.

На благодійному аукціоні будуть представлені артоб'єкти, присвячені жінкам, що наближують нашу перемогу.

Мистецькі роботи виготовлені з воєнних трофеїв, таких як:

  • міни,
  • гранатомети,
  • ящики для амуніції.

Як повідомляла Рубрика раніше, Міністерство оборони України поставило на забезпення білизну для жінок-військовослужбовиць Збройних сил.

Нагадаємо, що на початку серпня Міністерство оборони України нарешті затвердило зразок-еталон літнього польового костюма для військовослужбовиць ЗСУ: відтепер ця форма офіційно поставлена на забезпечення.

Окрім того, Міноборони сертифікувало перший бронежилет для військовослужбовиць Збройних сил, а згодом затвердило і другий зразок бронежилету для військовослужбовиць.

А ще вперше в Україні вітчизняний виробник сучасного технологічного бронезахисту Українська Броня™ представив перший анатомічний жіночий бронекостюм "Рута Люта".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: