fbpx
Сьогодні
Фото 18:00 06 Бер 2024

В Одесі Зеленський та голова уряду Греції вшанували пам’ять загиблих унаслідок влучання російського дрона в будинок

Фото: Офіс Президента

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс ушанували пам'ять жителів Одеси, які загинули 2 березня внаслідок влучання ворожого БпЛА «Шахед» у дев'ятиповерховий житловий будинок.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента. 

У ніч на 2 березня поточного року в результаті чергової атаки Російської Федерації з використанням дронів-камікадзе на місто Одесу було повністю зруйновано 18 квартир та пошкоджено 36 квартир у багатоповерхівці на проспекті Добровольського, 134, внаслідок чого загинуло 12 осіб, серед яких – п'ятеро дітей. Іще дев'ятеро людей були травмовані. Пошуково-рятувальна операція була завершена 3 березня, врятували п'ятьох осіб.

В Одесі Зеленський та голова уряду Греції вшанували пам'ять

Фото: Офіс Президента

Президент України поспілкувався з мешканцями пошкодженої дев'ятиповерхівки та сусідніх будинків. Люди розповіли Володимиру Зеленському про свої переживання під час ворожої атаки та подякували всім службам і місцевій владі, які врятували людей і зараз надають необхідну допомогу.

Глава держави висловив глибокі співчуття рідним і близьким загиблих унаслідок російської атаки та побажав швидкого одужання постраждалим.

 «Ми розуміємо, що це великий біль, насамперед для тих, хто втратив близьких», – сказав Володимир Зеленський.

В Одесі Зеленський та голова уряду Греції вшанували пам'ять

Фото: Офіс Президента

За його словами, усі відповідні служби виконували свої обов'язки, допомагали, боролися за життя наших людей.

Президент наголосив на важливості забезпечення всім необхідним тих, хто втратив житло.

«Щодо квартир, втрати документів – із цим обов'язково допоможуть. Усі отримають компенсації за знищене житло. Міська й центральна влада проконтролюють це питання», – зазначив Глава держави.

Зруйнований під'їзд не підлягає відновленню та має бути демонтований із подальшим зміцненням тримальних конструкцій решти будинку. Заяви на отримання компенсації за програмою «єВідновлення» подали власники 12 знищених квартир, шестеро – у процесі оформлення заявок та збору документів.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, уранці 6 березня з неанонсованим візитом до української Одеси прибув прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, де планує  зустрітися із президентом нашої держави Володимиром Зеленським. Як зазначили у виданні, літак прем'єра Греції приземлився невдовзі після 10:30 в Одесі. Візит був організований у найсуворішій секретності.

російські війська вранці 6 березня атакували Одесу, куди приїхали президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Глава української держави повідомив про загиблих і поранених.

Що відомо про атаку російських дронів у ніч на 2 березня по Одесі

У ніч на 2 березня російські загарбники вчергове атакували Одесу ударними БпЛА "Шахед". Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована.

3 березня в Одесі рятувальники завершили пошукову операцію на місці удару ворожого дрона в багатоповерхівку. Відомо про 12 загиблих. Серед них — 5 дітей, наймолодшому з яких чотири місяці.

Як повідомив голова ОВА Олег Кіпер, в Одесі 3 березня оголосили жалобу за загиблими від російської атаки в суботу вночі.

Зеленський прокоментував атаку росіян по Одесі.

Як заявляв глава МЗС Литви, російська атака на Одесу є абсолютно жахливим вбивством українців. Для Росії мають бути негайні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: