fbpx
Сьогодні
16:57 06 Бер 2024

Російські загарбники атакували Одесу, коли там був Зеленський з прем'єром Греції: є загиблі та поранені

English version here

Фото: Суспільна

російські війська вранці 6 березня атакували Одесу, куди приїхали президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Глава української держави повідомив про загиблих і поранених.

Про це під час візиту до Одеси повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Рубрика, посилаючись на Суспільне.

"Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю. що є загиблі, є поранені", — сказав Володимир Зеленський.

Президент додав, що російській армії все одно куди бити: по військовим чи цивільним. Для захисту Україні потрібна система протиповітряної оборони.

"Це військові, цивільні, міжнародні гості — цим людям все одно. Вони або з глузду з'їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія діє. Це говорить про те, що нам передусім треба захищатися. Краще за все, це система протиповітряної оборони", — додав президент.

У момент атаки глава держави був з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Вони перебували в порту. За словами грецького прем'єра, вибухи були близько від них.

"Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту і те, що робиться, щоб відновити і посилити шлях морський український і яку шкоду зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід", — сказав Кіріакос Міцотакіс.

Повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 10:41, після чого пролунав потужний вибух. О 10:45 у Повітряних силах повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, уранці 6 березня з неанонсованим візитом до української Одеси прибув прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, де планує  зустрітися із президентом нашої держави Володимиром Зеленським. Як зазначили у виданні, літак прем'єра Греції приземлився невдовзі після 10:30 в Одесі. Візит був організований у найсуворішій секретності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: