fbpx
Сьогодні
12:57 06 Бер 2024

До Одеси з візитом прибув прем'єр-міністр Греції, де проведе зустріч з Зеленським

Фото: iefimerida.gr

Уранці 6 березня з неанонсованим візитом до української Одеси прибув прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, де планує  зустрітися із президентом нашої держави Володимиром Зеленським.

Про це повідомив портал iefimerida.gr, Ekathimerini з посиланням на джерела.

Як зазначили у виданні, літак прем'єра Греції приземлився невдовзі після 10:30 в Одесі. Візит був організований у найсуворішій секретності.

ЗМІ заявили, що програма візиту Міцотакіса коротка, тому що він має поспішати до столиці Румунії Бухаресту на конференцію Європейської народної партії.

Ані грецька, ані українська сторона поки що не підтвердили цю інформацію.

Нагадаємо, що після переговорів, проведених українським президентом, Греція приєдналася до декларації G7 щодо гарантій безпеки для нашої країни.

У січні 2024 року Зеленський і Міцотакіс провели телефонну розмову, обговоривши перебіг бойових дій та оборонні потреби України, "особливо щодо ППО та артилерії".

Спеціальний представник Греції в Україні Спірос Лампрідіс нещодавно говорив про те, що Афіни розглядають можливість збільшити військову підтримку Києва. За його словами, Греція постачає "все, що ми можемо, і все, що нас попросили, до того рівня, наскільки ми могли".

Окрім того, Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов та спеціальний уповноважений Міністерства закордонних справ Грецької Республіки з питань України посол Ламбрідіс обговорили співпрацю між країнами, зокрема ймовірність відкриття спеціального офісу із питань відбудови Одеської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: