fbpx
Сьогодні
13:48 03 Бер 2024

Ситуація під Авдіївкою: обстановка стабілізується, проте ворог має локальні успіхи

English version here

Фото: Facebook/ Генеральний штаб ЗСУ

На Авдіївському напрямку ситуація стабілізується, хоча російські війська і мають локальні успіхи.

Про це розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Представник ЗСУ зазначив, що на Авдіївському напрямку за добу наші захисники відбили 14 атак ворога.

"За тими даними, які підтверджені, в районі населених пунктів, які всіх цікавлять, (Бердичі, Орлівка, Тоненьке, – ред.) оперативна обстановка стабілізується. Там наші сили стримують ворога в межах цих населених пунктів. Тривають бойові дії", наголосив Лиховій.

Речник також підкреслив, що немає підстав говорити про захоплення вказаних населених пунктів.

"Лінія бойового зіткнення має свою динаміку. Ворог подекуди має локальні успіхи щодо деяких позицій. Це, наприклад, коли вогневі позиції просто знищуються артилерією, тоді особовий склад перегруповується, відходить на інші більш вигідні позиції", – пояснив він.

Ситуація на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку активні наступальні дії ворог веде і вдень, і вночі, тому ситуація в районі Авдіївки є дуже складною.

26 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине. Окрім того, російські загарбники намагаються з трьох сторін штурмувати Орлівку після відходу Збройних сил з Ласточкиного на Донеччині.

Також у Третій окремій штурмовій бригаді заявили, що військові вибили російську армію з Красногорівки на Донеччині.

До того ж окупаційні війська хочуть захопити місто Часів Яр у Донецькій області. У населених пунктах Іванівське та Богданівка вже йдуть бої. За словами Євлаша, біля Часового Яру були зведені фортифікації та побудовані декілька кіл оборони. Також були облаштовані мінні поля як протитанкові, так і протипіхотні на загрозливих напрямках.

Варто зауважити, 2 березня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що проведе кадрові рішення серед командирів деяких бригад, де є проблеми з підготовкою штабу та їх дії несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

При цьому Зеленський заявив, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський має повноваження на будь-які кадрові зміни у війську.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: