fbpx
Сьогодні
15:11 27 Лют 2024

Окупанти наступають і вдень, і вночі: третя штурмова розповіла про ситуацію довкола Авдіївки

Фото: Міноборони рф

На Авдіївському напрямку активні наступальні дії ворог веде і вдень, і вночі, тому ситуація в районі Авдіївки є дуже складною.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заступника командира Третьої штурмової бригади Максима Жоріна у Telegram.

"Ситуація під Авдіївкою дуже складна. Активні наступальні дії ворог продовжує здійснювати – і вдень, і вночі", зазначив військовий.

Як пояснив Жорін, основний напрямок, де окупанти тиснуть зараз:

  • лінія населених пунктів Бердичі-Орлівка,
  • дуже активні бої в районі Красногорівки.

"Ворог намагається закріпитись на захоплених територіях величезною кількістю піхоти", додав заступника командира.

Водночас військовий запевняє, що і Третя штурмова, і деякі інші українські підрозділи не лише сидять в обороні, а й втілюють контратакуючі заходи.

Ситуація на Авдіївському напрямку

25 лютого в ОСУВ "Таврія" повідомляли про відхід на західну околицю Ласточкиного. Там українські військові зайняли підготовлені оборонні позиції. Водночас іще раніше моніторингова платформа DeepState заявила, що війська рф уже окупували село.

А вже 26 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине.

Окрім того, російські загарбники намагаються з трьох сторін штурмувати Орлівку після відходу Збройних сил з Ласточкиного на Донеччині.

Своєю чергою командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що українські військові на Авдіївському напрямку посилюють лінію оборони та організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. 

А 19 лютого, останні підрозділи Сил оборони вийшли з позицій на Авдіївському коксохімічному заводі — так завершилася операція з оборони міста, бої за яке тривали з 2014 року.

Військово-політичне командування обґрунтувало рішення збереженням життя бійців і заявило про намір повернути Авдіївку за сприятливіших умов.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: