fbpx
Сьогодні
09:59 29 Лют 2024

Сили оборони завдали ракетного удару по скупченню ворога в Оленівці

English version here

Захисники Збройних сил України завдали ракетного удару по скупченню російських військ в Оленівці Донецької області. Воїни використали реактивні системи залпового вогню.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ у Telegram.

Як зазначається, удар завдали за допомогою українських реактивних систем залпового вогню.

За попередніми даними, 19 окупантів загинули, зокрема заступник командира підрозділу.

Також Генштаб повідомляє про 12 поранених загарбників, у тому числі командир цього підрозділу.

Удар по окупантах

Учора увечері стало відомо про те, що ЗСУ завдали ще одного удару по шикуванню російських солдатів поблизу лінії фронту.

Подробиці інциденту опублікував телеграм-канал "Досьє шпигуна", який часто дає інсайди про ситуацію на російській стороні фронту. За його даними, "приліт" стався ввечері 27 лютого в населеному пункті Оленівка Донецької області.

Як повідомляли російські телеграм-канали, окупантів вишикували для роздачі медалей, але снаряд із РСЗВ HIMARS прилетів раніше.

Також повідомляють, що нібито було вбито заступника командира бригади підполковника Романа Кожухова, майора Олександра Абілова і капітана Наїля Шахманова. Командир бригади Михайло Гудков нібито був поранений.

Так, за даними росЗМІ, "приліт" стався ввечері 27 лютого в населеному пункті Оленівка, коли командування окупантів вишикувало солдатів 155-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ для нагородження.

"Джерело повідомляє, що командування було поінформоване про роботу ворожого розвідувального БПЛА в їхньому районі, проте цю інформацію проігнорувало", – пише телеграм-канал.

Побічно цей інцидент підтверджує український ексдепутат-втікач Олег Царьов і деякі Z-пропагандисти.

Це щонайменше третій такий результативний удар за останні 8 днів. Так, унаслідок ракетного удару ЗСУ 20 лютого по полігону в Донецькій області були ліквідовані щонайменше 68 військових 36-ї гвардійської мотострілецької бригади із Забайкалля.

Буквально наступного дня було завдано удару по полігону в національному парку "Олешківські піски" в Херсонській області. За неофіційною інформацією, там загинуло понад 30 російських солдатів, ще три десятки дістали поранення.

Втрати армії рф у війні проти України

Росія приховує втрати своїх військ у загарбницькій війні проти України. За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення було ліквідовано вже понад 413 тисяч окупантів.

Британська розвідка вважає, що у 2023 році втрати росіян зросли. Ймовірно, Москві знадобиться до 10 років, щоб відновити професійну армію.

Як Рубрика раніше повідомляла, у ГУР заявили, що рф знайшла інший шлях поповнення свого війська – пошук найманців з екзотичних країн.

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Окрім того, країна-агресорка залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Додамо, що моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: