fbpx
Сьогодні
11:44 26 Лют 2024

Гуменюк розповіла, що на півдні противник не збільшує ударні групи, але ротації проводить постійно

На південній частині фронту не спостерігається збільшення ударних груп російських військ, але ротації ворога постійно відбуваються.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, повідомляє Рубрика.

"У нашій зоні відповідальності ми не спостерігаємо створення додаткових ударних угруповань ворога, але ротація особового складу відбувається постійно", – сказала Гуменюк.

За її словами, треба розуміти, що від лінії бойового зіткнення в глибину тимчасово окупованої території у росіян накопичено достатньо ресурсу для того, щоб проводити ротації особового складу, поновлювати склад тих підрозділів, які ідуть на штурм і зазнають втрат.

Таким чином, зазначила вона, ворог намагається тримати інтенсивність штурмових дій на позначці 3-4 на добу. Минулої доби відбулося на Херсонщині 5 таких спроб.

"Але дуже складно їм доводиться в морально-психологічному сенсі формувати ці штурмові групи, тому що це квиток в один кінець. І формувати такі групи їм стає дедалі складніше", – пояснила Гуменюк.

На півдні України найближчі до ворожих позицій населені пункти практично порожні, там проживає 10-15% населення від колишніх показників, розповіла Наталія Гуменюк.

"Найближчі до ворожих позицій населені пункти вже практично порожні. Там проживає 10-15% населення від колишніх показників", – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що у зоні відповідальності її командування поки що не постає питання примусової евакуації населення.

Як повідомляла Рубрика, російські загарбники намагаються витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на Лівобережжі Дніпра Херсонської області, де протягом минулого тижня здійснили близько 30 штурмів позицій українських військ.

Однак українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, минулої доби, 25 лютого, українські захисники відбили 25 атак російської армії на Авдіївському напрямку, утримали позиції та відбили штурми ворога на Херсонському напрямку.  Загалом на фронті відбулося 95 бойових зіткнення з ворогом.

Окрім того, минулої доби Сили оборони ліквідували ще понад 800 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 410 тисяч солдатів.

До того ж українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках.

Як повідомлялось, у Донецькій області на Авдіївському напрямку українські сили оборони відійшли на західну околицю населеного пункту Ласточкине.

Варто нагадати, що на Авдіївському напрямку російським загарбникам доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: