fbpx
Сьогодні
10:13 02 Бер 2024

Не володіють обстановкою: Сирський заявив про кадрові рішення щодо командирів деяких бригад на сході

Фото:Фейсбук / Головнокомандувач ЗС України

2 березня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що проведе кадрові рішення серед командирів деяких бригад, де є проблеми з підготовкою штабу та їх дії несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук головкома.

Головнокомандувач повідомив, що під час роботи на східному фронті він розібрався, чому одні підрозділи утримують оборону, а іншим не вдається.

"Продовжую працювати на Східному фронті. Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим – ні", наголосив він.

Зокрема Головнокомандувач ЗСУ вказав на командирів бригад, а також рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження.

"Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоровʼя своїх підлеглих", підкреслив Сирський.

Головком повідомив, що в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, відправив групи фахівців, щоб допомогти та передати відповідний досвід.

"Безумовно, велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження.

Тому, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, мною відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги", зауважив він.

Сирський зазначив, що після заслуховування командирів бригад та їхніх заступників ухвалив "всі необхідні рішення" щодо забезпечення резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням.

"В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоров'ю підлеглих, я змушений ухвалювати кадрові рішення", — сказав він.

Сирський

Фото:Фейсбук / Головнокомандувач ЗС України

Водночас він відзначив дії військовослужбовців 54 омбр, бійців 25 опдбр, 47 омбр та 79 одшбр.

"Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності. Таким чином, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою", — сказав Сирський.

Що відомо про поїздку Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського на передову

Нагадаємо, що 29 лютого Сирський продовжував роботу у військових частинах, які тримають оборону на Авдіївському та Курахівському напрямках та назвав головні завдання, які зараз стоять перед Силами оборони.

Також Головнокомандувач розповів про прорахунки командирів на місцях, що певним чином вплинули на оборону. Тому для зміцнення оборони на Авдіївському напрямку було виділено додаткові резерви та боєприпаси.

Окрім того, 26 лютого під час перебування на передових командних пунктах у районі ведення бойових дій для покращення боєздатності, стійкості та управління підрозділами Сирський невідкладно на місці ухвалив декілька рішень.

Як ми писали, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. 

Варто додати, що минулої доби, 1 березня, на Авдіївському та Новопавлівському напрямках наші оборонці відбили 53 атаки ворога, загалом на фронті відбулося 82 бойових зіткнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: