fbpx
Сьогодні
08:40 01 Бер 2024

Франція надасть Україні 100 сучасних дронів-камікадзе вироблених компанією Delair

English version here

Фото: Х / Sébastien Lecornu

Франція замовить для України 100 дронів у компанії Delair, яка займається виробництвом БпЛА. Очікується, що безпілотники надійдуть до початку літа.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, передає Рубрика.

Він також зазначив, що держава замовила 2 тисячі боєприпасів з дистанційним керуванням. Частина з них піде на потреби Франції, а іншу нададуть Україні.

У вересні 2023 року Франція вже закупляла 150 дронів у компанії Delair для України.

Що відомо про компанію Delair

Delair, як один з провідних світових виробників дронів, пропонує БПЛА з нерухомим крилом по всьому світу з 2011 року.

Безпілотники розробляються для прикордонного контролю, розвідки та сил спеціальних операцій.

"Наші дрони розраховані на постійне використання у будь-яку пору року, надійні та легко ремонтуються та оснащені якісними датчиками", – розповіли у компанії.

Програма спрямована на швидке створення французьких недорогих телекерованих ударних дронів, які будуть простими у використанні та здатними уражати легкі цілі на дальності в межах 5 кілометрів.

Безпілотник DT46 компанії Delair

Проєкт, запропонований NEXTER та французькою безпілотною компанією Delair, має адаптувати безпілотник з фіксованим крилом.

Це рішення дозволить літальному апарату долати більші відстані та працювати на відкритому просторі. Ймовірно, для цих цілей будуть модифікувати літальний апарат Delair Tech UX11 з розмахом крил 1,1 м і вагою до 1,5 кг.

В асортименті компанії Delair Drones є три моделі безпілотників — DT46, DT26 Line та UX11.

Також варто зазначити, що цю компанію армія Франції обрала для створення ударних безпілотників.

Нагадаємо, у січні цього року міністр оборони Франції Себастьян Лекорню анонсував виробництво 78 самохідних артилерійських установок Caesar для України.

Загалом з лютого 2022 року до кінця 2023 року Франція поставила в Україну 2000 снарядів на місяць, а з січня планували надсилати 3000 снарядів на місяць. Окрім того, Париж мав наміри відправити в Україну близько 50 ракет класу "земля-повітря" A2SM щомісяця до кінця січня.

У Франції також запускають "артилерійську коаліцію", яка має на меті зміцнити можливості України проти росії. Цю коаліцію очолюють Франція та США, вона діє в межах Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Що відомо про надання допомоги Україні від країн-партнерів з постачання безпілотників 

Увага до БпЛА з'явилась в той час, коли Україні зіткнулась з нестачею артилерію, що може стати критичним протягом наступних трьох місяців, у зв'язки з чим військовим, можливо, доведеться прийняти рішення зосередитися на вужчій ділянці фронту.

Варто зазначити, що у межах роботи Контактної групи з питань оборони України офіційно стартувала Коаліція дронів. 

Тому Велика Британія та Латвія вже заявили про передачу Україні тисячі безпілотників як співлідери великої міжнародної коаліції.

Велика Британія співпрацює з союзниками, зокрема США, щоб забезпечити Україну тисячами нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту.

Своєю чергою група країн Північноатлантичного альянсу має намір передати українським захисникам мільйон безпілотників у рамках військової допомоги.

Окрім того, Україна також будує флот військово-морських безпілотників, які вона розгортає для наведення на російські судна в Чорному морі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: