fbpx
Сьогодні
Відео 12:39 27 Лют 2024

Прикордонники на Буковині вночі на вертольоті зупинили двох ухилянтів

Фото: Держприкордонслужби

На Буковині прикордонники на вертольоті вночі помітили порушників, котрі намагалися перетнути кордон. Затриманими виявилися двоє громадян України призовного віку.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецький прикордонний загін, пише Рубрика.

"Днями екіпаж вертольота Airbus H-125 патрулював кордон на ділянці відділу "Порубне". За допомогою тепловізійної камери оператор зафіксував рух в бік сусідньої Румунії двох осіб. Авіатори скорегували групу реагування, яка за кілька хвилин, за 500 метрів від державного кордону, затримала двох чоловіків, мешканців Чернівецької та Івано-Франківської області", – йдеться у повідомленні.

Стосовно затриманих за спробу порушення держаного кордону осіб склали матеріали про адміністративне правопорушення.

У прикордонному відомстві зазначили, що наразі на ділянці відповідальності Чернівецького прикордонного загону в охороні державного кордону активно застосовують пілотовану авіацію.

Зокрема, патрульні літаки та гелікоптери постійно здійснюють моніторинг держрубежу як вдень, так і вночі.

А сучасні системи фото- та відеофіксації дозволяють авіаторам бачити порушників із відстані декількох кілометрів.

Як повідомлялось раніше, прикордонники затримали чотирьох порушників біля кордону з Молдовою, троє з яких були в церковному вбранні. Однак справжнім священником був лише один.

Нагадаємо, на Закарпатській області під час спроби нелегально перетнути кордон втопився ухилянт, ще одного порушника затримали.

Також повідомлялось, що українські прикордонники затримали нову групу ухилянтів, які намагались перетнути кордон зі Словаччиною. Їх зупинили в 200 метрах від кордону.

Зазначимо, що значно зменшилась кількість людей, які з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну намагались виїхати нелегально за кордон.

Станом на листопад місяць 2023 року з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, щоб уникнути військового призову, майже 20 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років покинули Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: