fbpx
Сьогодні
Відео 16:20 06 Лют 2024

Прикордонники на Буковині з пострілами затримали ухилянтів

Фото: ДПСУ

У Чернівецькій області прикордонники з пострілами затримали чоловіків, які мали намір перетнути кордон з Румунією. Наразі тривають пошуки переправника.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, пише Рубрика.

У ДПСУ повідомили, що троє правопорушників прямували до кордону гірськими стежками в межах прикордонної смуги у Вижницькому районі Чернівецької області.

Для припинення протиправних дій охоронцям кордону довелося здійснити кілька попереджувальних пострілів.

Групу чоловіків, які планували незаконно дістатися до Румунії, вдалося виявити та затримати за допомогою технічних засобів спостереження та службового собаки.

Жителів Івано-Франківської та Чернівецької областей було затримано за кілька метрів до лінії державного рубежу.

Затриманих правопорушників доставлено до прикордонного підрозділу та оформлено документи щодо притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Подальшу долю затриманих вирішить суд, йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що днями закарпатцю, якого затримали під час спроби переправлення чоловіка через кордон, обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 75 тис. грн.

Як повідомлялось раніше, прикордонники затримали чотирьох порушників біля кордону з Молдовою, троє з яких були в церковному вбранні. Однак справжнім священником був лише один.

Нагадаємо, на Закарпатській області під час спроби нелегально перетнути кордон втопився ухилянт, ще одного порушника затримали.

Також повідомлялось, що українські прикордонники затримали нову групу ухилянтів, які намагались перетнути кордон зі Словаччиною. Їх зупинили в 200 метрах від кордону.

Зазначимо, що значно зменшилась кількість людей, які з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну намагались виїхати нелегально за кордон.

Станом на листопад місяць 2023 року з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, щоб уникнути військового призову, майже 20 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років покинули Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: