fbpx
Сьогодні
11:58 27 Лют 2024

Президент: Україні без допомоги США буде важко досягти нових успіхів на фронті

Фото: З відкритих джерел

Україні без допомоги Сполучених Штатів буде не тільки важко отримати нові досягнення на полі бою, але й буде важко продовжувати утримувати оборону цього року.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву президента Володимира Зеленського в інтерв'ю CNN.

Як зауважив Глава української держави, новий головнокомандувач армії України Олександр Сирський зараз розробляє два варіанти плану подальших дій:

  • якщо Київ отримає допомогу США, він зможе дати відсіч росії,
  • якщо ні, йому доведеться зосередитися лише на обороні.

Зеленський наголосив на тому, що Україні буде важко без військової допомоги від США.

"Люди будуть готові, але боєприпаси не будуть готові, бригади не будуть готові… не тільки до нашого контрнаступу, вони не будуть готові до оборони, до того, щоб залишатися сильними. Це буде дуже важко", – сказав Президент.

Також Зеленський розповів, що він розмовляв зі спікером Палати представників Майком Джонсоном про пакет допомоги для України й після цієї розмови відчув оптимізм.

"Він сказав, що зробить усе, щоб підтримати Україну, він на нашому боці та розуміє, який героїчний народ, наші солдати й мирні жителі", – сказав Глава держави.

Український лідер додав, що все розуміє, адже США наближаються до виборів. Проте він сподівається, що угода про допомогу Україні може бути досягнута.

"Якщо вони передумають, це буде великою проблемою для нас", підкреслив Зеленський.

Президент також розповів деталі своєї розмови щодо допомоги Україні з главою Білого дому Джо Байденом.

"Я попросив президента (Байдена – ред.)… Будь ласка, президенте, я прошу вас допомогти мені й допомогти українському народу… проведіть одну зустріч один з одним, демократи й республіканці, і, будь ласка, ви можете домовитися?", зауважив Зеленський.

Журналістка CNN Кейтлан Коллінз нагадала Зеленському про заяву сенатора США Джей Ді Венса щодо того, що результат війни не зміниться, навіть якщо Україна отримає гроші. У відповідь Президент сказав, що Венс "не розуміє, що тут відбувається".

"Щоб зрозуміти це, потрібно приїхати на передову і подивитися, що відбувається… без цієї підтримки. І він зрозуміє, що мільйони людей будуть убиті", – додав він.

Зеленський також сказав, що росія витрачає "мільярди" на поширення неправдивої інформації про війну. Вона успішно використовує її як зброю та впливає на дискусію в США.

"Мене здивувало, що вони сильні (у пропаганді – ред.) навіть у США, в ЄС, у всьому світі. Вони вклали у це багато грошей", – сказав глава держави.

Зокрема, зі слів Президента, завищення кількості українських втрат є лише одним із прикладів того, як росія поширює неправдиві наративи. Наразі ця цифра, за даними Президента, становить 31 тисячу.

Зеленський сказав, що важливо поділитися цими цифрами, бо "з нас вистачить брехні". При цьому додав, що навіть деякі американські політики ділилися дуже неточними цифрами.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

До того ж 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Однак пізніше 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Проте Палата представників США пішла на перерву до 28 лютого, таким чином відклавши розгляд допомоги для України.

Своєю чергою президент США Джо Байден вирішив зустрітися 27 лютого, з чотирма лідерами Конгресу для обговорення, зокрема, надання допомоги Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: