fbpx
Сьогодні
17:58 08 Тра 2024

Посли ЄС схвалили надання Україні надприбутків від заморожених російських активів

Постійні представники ЄС у середу, 8 травня, погодили використання прибутків від заморожених російських активів на підтримку відновлення України та її військового захисту від агресії РФ.

Про це у соцмережі Х повідомляє Бельгійське головування в Раді ЄС, пише Рубрика.

«Посли ЄС погодили в принципі заходи щодо надзвичайних прибутків, отриманих від заморожених активів Росії. Кошти підуть на підтримку відбудови та військової оборони України в умовах російської агресії», – йдеться у дописі.

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

Як повідомлялося, речник Єврокомісії Крістіан Віганд заявив, що якщо країни-члени ЄС зможуть досягти швидкої згоди навколо пропозицій Єврокомісії та високого представника ЄС щодо використання надходжень від заморожених на території ЄС суверенних активів російського Центробанку, Україна зможе скористатися першими коштами з таких надходжень вже до літа поточного року.

Що відомо про передачу прибутків конфіскованих російських активів Україні

24 лютого країни Групи семи (G7) оприлюднили заяву, в якій підтвердили, що триматимуть замороженими активи росії у своїх юрисдикціях до завершення повномасштабної війни рф проти України.

28 лютого президентка Європейської Комісії фон дер Ляєн запропонувала Євросоюзу розглянути можливість використання прибутків від заморожених російських активів на користь України, зокрема, й на закупівлі військового обладнання.

Варто додати, що у Європейському Союзі підготували законодавчу пропозицію, за якою Україна почне отримувати прибутки від заблокованих активів російського Центробанку вже у липні: кошти спрямують на постачання зброї та розвиток оборонної промисловості.

19 березня Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель запропонував використати 90% доходів від заморожених в Європі активів рф на закупівлю зброї для України через Європейський фонд миру.

Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи у вівторок, 16 квітня, закликала передати заморожені російські активи на відбудову України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: