fbpx
Сьогодні
18:23 25 Лют 2024

Підтримка Конгресом США допомоги Україні потрібна впродовж місяця, це наш запит, - Зеленський

Фото: Телеграм / Слуга народу

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції заявив, що Сполучені Штати Америки знають, що Україні необхідно надати допомогу протягом місяця. Про це також знають американські конгресмени. Глава держави має надію на підтримку Конгресом США допомоги Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Рубрика з посиланням на прес-конференцію за результатами форуму "Україна. Рік 2024".

"Надія на Конгрес є. Я впевнений, що буде позитив, інакше я зовсім не розумію, в якому ми з вами світі починаємо жити, точно в іншому. Тому ми розраховуємо на підтримку Конгресу. Вони знають, що нам необхідна їх підтримка впродовж місяця", — заявив Зеленський.

Президент нагадав, що зустрічався з американськими сенаторами, членами обох американських партій, а також запевнив, що про необхідність допомоги Україні впродовж місяця знає президент США Джо Байден та опозиція.

"Це наш запит. … В будь-якому випадку ці гроші залишаються в більшості своїй у Сполучених Штатах і в тих компаній, яка і є виробниками відповідної зброї, яка нам потрібна. Це також треба не забувати. Це не іграшки — щодо Конгресу і щодо війни в Україні", — додав він.

Зеленський також розповів, що в угоді про гарантії безпеки, яку Україна планує підписати з США, з'явилась "дуже серйозна конкретика щодо грошей".

"Ми не просто так наполягали на цій конкретиці, тому що бачимо виклики у Сполучених Штатах. Але розраховую на те, що Сполучені Штати залишаться лідерами демократій у світі", — зауважив він.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Однак пізніше 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Проте Палата представників США пішла на перерву до 28 лютого, таким чином відклавши розгляд допомоги для України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: