fbpx
Сьогодні
Відео 20:02 25 Лют 2024

Президент: третій рік повномасштабної війни в Україні – переломний

Фото: Дмитро Семенюк

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що не вважає нинішню ситуацію найслабшим моментом для України за період повномасштабного вторгнення російської федерації. Він думає, що від 2024 року буде залежати формат закінчення війни.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024", пише Рубрика.

"Третій рік він знаєте який? Він переломний. Бо як я і сказав, рік виборів, розфокусування всього одразу, виклики ззовні, всередині тощо. Хтось втомлений, хтось про це говорить, хтось про це мовчить. І це такий переломний рік. І тому в переломний рік нам потрібно саме те, що ви сказали – нам потрібна і мужність, і стійкість для того, щоб вижити. Від цього року буде залежати формат закінчення війни. Я так вважаю", – зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що ситуація на Близькому Сході та політичні процеси в різних країнах світу стали великим викликом, адже увага до повномасштабної війни в Україні знизилась.

"Зараз момент найскладніший для нашої єдності, і якщо ми розвалимось всі – ззовні з партнерами і, не дай Боже, всередині, тоді це буде найслабший момент. Поки що цього не сталося. Після Близького Сходу, розуміючи абсолютну увагу світу до цієї трагедії, і це факт, і ми розуміємо, як це було важливо, щоб журналісти приділяли увагу цій трагедії, але при цьому фокус лідерів також відійшов від України, і це також факт. І розділилась увага, і в деяких навіть регіонах почали забувати, що тут іде повномасштабна війна. На сьогодні, мені здається, це був найскладніший період. Не через Близькій схід, а багато всього зійшлося – кінець наших контрнаступальних дій, початок контрнаступу росії", – відзначив Зеленський, додавши, що послаблення допомоги Україні спричинило важку ситуацію на фронті зараз.

Глава держави наголосив, що всі роки війни – це свідчення мужності українського народу, і перший рік був роком виживання.

"Є деякі речі, про які ніколи не згадується ні в інтерв'ю, ні в запитаннях від журналістів, але я вам скажу: ізольовані міста України, сотні тисяч населення без їжі і води. Це був жах. Ніхто цього не пам'ятає", – наголосив він.

Також він відзначив важливість об'єднання Заходу на другому році війни та збільшення виробництва техніки і озброєння.

Що відомо про нарощування виробництва озброєння в Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво:

  • ракет,
  • боєприпасів,
  • озброєння,
  • військової техніки у кілька разів.

В Україні наступного 2024 року планують виготовити 1 мільйон FPV дронів, понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу дронів із дальністю від 1 000 км.

Варто додати, що Україна та Бельгія планують створити спільне виробництво озброєння.

Своєю чергою німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

При чому, погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо цього будівництва.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж, Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Наразі для роботи в оборонному комплексі України залучено близько 300 тисяч осіб.

АТ "Українська оборонна промисловість" підписало меморандум про співпрацю з провідною німецькою компанією Dynamit Nobel Defence.

Окрім того,компанія "Українська оборонна промисловість" (УОП) отримає ліцензію від Česká zbrojovka a.s. на виготовлення стрілецької зброї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: