fbpx
Сьогодні
16:21 08 Тра 2024

Україна терміново потребує ППО: Боррель прокоментував сьогоднішню масовану атаку росіян

English version here

Цієї ночі, 8 травня, російські терористи вдались до чергового воєнного злочину. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель прокоментував масовану російську окупантів, наголосивши, що Україна терміново потребує посилення систем ППО.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Twitter-акаунт глави дипломатії Європейського союзу (ЄС) Жозепа Борреля.

"Минулої ночі Росія здійснила чергову масовану атаку на українську цивільну інфраструктуру, поповнивши довгий список своїх військових злочинів. Україна терміново потребує адекватних систем протиповітряної оборони", – заявив Боррель.

Глава дипломатії ЄС додав, що посилення ППО стане пріоритетом у роботі Комітету з питань оборони разом із запуском Фонду допомоги Україні.

Нічна ворожа масована атака по Україні 8 травня

Російські війська в ніч з 7 на 8 травня здійснили масовану атаку на низку регіонів України із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет різних типів.

А також загарбники здійснили масовану атаку на столицю та область із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет: всі ворожі цілі над Києвом збила протиповітряна оборона, у районі сталося влучання –  постраждали 2 людини.

Своєю чергою у міненерго заявили, що атаковані об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській та Вінницькій. 

Загалом російсько-окупаційні війська атакували Україну 55 ракетами різних типів та 21 ударним дроном-камікадзе: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 59 ворожих повітряних цілей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: