fbpx
Сьогодні
Відео 14:59 26 Лют 2024

Домовились про розбудову логістики та інфраструктури: Зеленський зустрівся з прем’єром Болгарії

English version here

Фото: скриншот відео

Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков домовилися активізувати розбудову логістики та інфраструктури.

Про це Зеленський повідомив у Фейсбуці, передає Рубрика.

Глава держави зауважив:

"Сьогодні ми провели з прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим, як і завжди, продуктивні та цілком конкретні перемовини".

Зеленський подякував Болгарії за підтримку зусиль у Чорному морі та в Дунайському регіоні щодо розширення торговельних потоків і відновлення нормального судноплавства.

"Це надзвичайно важливо, що нам вдається навіть у такий непростий час попри всі складнощі забезпечувати нормальні економічні відносини", – наголосив він.

Президент підкреслив:

"Ми домовилися з Болгарією активізувати розбудову логістики та інфраструктури в нашому регіоні. Наша спільна повага до принципу добросусідства додасть економічного зростання обом нашим країнам", – підкреслив Президент.

Як повідомляла Рубрика, 26 лютого Денков розпочав візит до України разом із іншими членами болгарського уряду.

Допомога Україні від Болгарії

Болгарія з перших днів повномасштабного вторгнення РФ надає Україні різноманітну допомогу.

Нагадаємо, що у липні минулого року влада Болгарії повідомила про передачу Україні 100 броньованих машин у рамках найбільшого пакета військової допомоги.

У грудні президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на безкоштовне надання Україні бронетехніки.

Проте пізніше Національні збори Болгарії (парламент) подолали вето президента Румена Радєва щодо постачання Україні бронетранспортерів. На початку лютого Болгарія відправила в Україну перші з сотні обіцяних бронетранспортерів.

Наразі Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Україні, тому що міністерство оборони звернулося до НАТО із проханням покрити транспортні витрати.

Крім того, Болгарія передасть Україні близько 150 тисяч євро на гуманітарну допомогу через складну ситуацію через повномасштабне вторгнення РФ.

А також Болгарія допоможе Україні з курсами англійської для українських пілотів, що літатимуть на винищувачах F-16.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: