fbpx
Сьогодні
22:25 12 Жов 2023

Болгарія допоможе Україні з курсами англійської для українських пілотів F-16, - міністр оборони

Фото: pravda.com.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров та його колега з Болгарії Тодор Тагарєв підписали меморандум про співпрацю, який передбачає у тому числі допомогу в підготовці з англійської українських пілотів, що літатимуть на винищувачах F-16.

Про це пише очільник українського оборонного відомства Умєров у соцмережі X.

"Крім того, Болгарія допоможе з курсами англійської мови для майбутніх українських льотчиків на F-16", зазначив міністр.

Як зауважив Умєров, підписаний меморандум розширює сферу двостороннього співробітництва, зокрема:

  • кіберзахист,
  • стратегічні комунікації,
  • військово-технічну підтримку.

Також меморандум "закладає основу для майбутньої оборонної взаємодії та військового співробітництва".

"Значущі результати зустрічі з моїм болгарським колегою Тодором Тагаревим. Ми підписали меморандум, що розширює сферу двостороннього співробітництва, включно з кіберзахистом, стратегічними комунікаціями, отриманням військово-технічної підтримки.

Документ також закладає основу для майбутньої оборонної взаємодії та військового співробітництва", – написав Умєров у соцмережі Х.

Нагадаємо, що Міноборони спільно з Генштабом посилюють роботу щодо опанування військовослужбовцями іноземних мов. До 2026 року кожен український військовослужбовець має вільно розмовляти англійською.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

Нагадаємо, що США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів. Радник президента Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає літаки після завершення навчання пілотів.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків. Навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше.

15 вересня Бельгія приєдналася до навчання українських пілотів на F-16. Попередньо у міноборони Бельгії заявили, що не нададуть Україні винищувачі F-16, проте згодом в уряді припустили передачу Україні кількох F-16 наступного року.

У 2024 році Нідерланди планують передати Україні першу партію винищувачів F-16.

Раніше Ігнат повідомляв, що Україні необхідно близько 128 літаків для отримання переваги в небі та заміни старого авіапарку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: