fbpx
Сьогодні
22:42 24 Лют 2024

Країни G7 блокуватимуть заморожені російські активи до кінця війни

Країни Групи семи (G7) 24 лютого оприлюднили заяву, в якій підтвердили, що триматимуть замороженими активи Росії у своїх юрисдикціях до завершення повномасштабної війни РФ проти України.

Як передає Рубрика, текст відповідної заяви G7 був розміщений на сайті Європейської ради.

«Ми підтверджуємо, що, відповідно до наших правових систем, суверенні активи Росії у наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими доти, доки росія не сплатить збитки, завдані нею Україні», – йдеться у заяві.

У документі назвали неправильним той факт, що Росія вирішує, чи буде вона відшкодовувати збитки, завдані Україні, і коли саме буде це робити.

Окрім цього, підписанти заяви привітали рішення ЄС ухвалити механізм зберігання надприбутків від доходів із російських активів та заохочують «до подальших кроків, щоб дозволити їх використання відповідно до чинних договірних зобов'язань і чинного законодавства».

Президент Європейської Ради Шарль Мішель відреагував на оприлюднену заяву Групи семи запевнивши Україну у непохитній підтримці.

«Два роки тому Кремль повернув війну в Європу. Агресія Росії є екзистенційною загрозою безпеці та стабільності світу. Опір України – разом із єдністю Групи семи – показує, що Кремль не може виграти війну. Наша рішучість у підтримці України не похитнеться», – написав Мішель.

Нагадаємо, що партнери України поспішають узгодити план конфіскації 300 мільярдів доларів заморожених російських активів. На даний час США запропонували робочим групам "Групи семи" вивчити шляхи, як це зробити.

Що відомо про конфіскацію російських активів

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень. 

До того ж, активи російських олігархів арештовують за кордоном:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: