fbpx
Сьогодні
20:58 04 Лют 2024

ЄС й G7 розглядають варіант використання активів рф для України, - Bloomberg

English version here

Країни Групи семи (G7) та Європейський Союз  обговорюють варіант використання заморожених активів російської федерації для допомоги Україні. Понад 250 млрд доларів центрального банку рф мають намір пустити на відновлення України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Bloomberg.

Як розповіли Bloomberg обізнані з цим питанням джерела, ЄС та G7 можуть продати російський державний борг, використовуючи заморожені активи як заставу.

Союзники вважають, що росія після завершення війни буде зобов'язана виплатити Україні всю завдану шкоду. Якщо вона відмовиться – росії можуть бути пред'явлені претензії на заморожені активи.

Наразі обговорення, за словами джерел Bloomberg, ведеться на технічному рівні. Політичне рішення ще не було прийнято, але один зі співрозмовників Bloomberg сказав, що деякі країни хочуть рухатися швидше, ніж інші.

Ще одне джерело Bloomberg зазначило, що план, який обговорюють ЄС з G7, може дозволити створити спеціальну компанію, яка випускатиме облігації з нульовим купоном, забезпечені заставою з можливістю відкликання. За словами джерела, буде встановлена ​​ієрархія застави, яка використовуватиме активи, якими володіє Euroclear, а також західні банки.

Нагадаємо, що партнери України поспішають узгодити план конфіскації 300 мільярдів доларів заморожених російських активів. На даний час США запропонували робочим групам "Групи семи" вивчити шляхи, як це зробити.

Що відомо про конфіскацію російських активів

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень. 

До того ж, активи російських олігархів арештовують за кордоном:

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: